Cristiano Ronaldo vyhral v roku 2010 majstrovstvá sveta: Takto sa falšuje história!

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo (38) sa zaradil medzi najlepších futbalistov svojej doby, no niekde sa o jeho kariére píšu poriadne ...
  • Zdroj: SITA/AP

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo (38) sa zaradil medzi najlepších futbalistov svojej doby, no niekde sa o jeho kariére píšu poriadne nezmysly.

Titul pre majstrov sveta v roku 2010 získali Španieli, ktorí vo finále zdolali Holandsko (1:0). Duel rozhodol v predĺžení Andrés Iniesta. Severná Kórea ale tvrdí niečo celkom iné. „V Severnej Kórey vytvorili predstavu, že celý šampionát vyhralo Portugalsko,“ povedal pre denník Marca steward Alvaro Leite, ktorý krajinu navštívil v roku 2016.

„Počas prehliadky Pchjongjangu nám robil spoločnosť anglicky hovoriaci sprievodca. Vravel, že Cristiano Ronaldo je pre mnohých Severokórejčanov ozajstným idolom a futbal má v krajine veľký význam a popularitu,“ ozrejmil Portugalčan.

Severná Kórea na MS 2010 hrala zápas v skupine proti Portugalsku, ktorý vysielala aj tamojšia televízia. Duel skončil zdrvujúcou porážkou 7:0, no režim prestal zápas vysielať v 60. minúte za stavu 4:0. Nikto zvyšok šampionátu v televíziu už nevidel.

Vláda KĽDR nakoniec vymyslela, ako debakel pred občanmi verejnosti „vyžehliť“. Prehra 4:0 nemusí nikoho mrzieť, pretože Severokórejčania neuspeli len proti najlepšiemu tímu sveta. A v tamojších médiách sa objavili fotky Cristiana Ronalda s trofejou.

V skutočnosti Portugalčania vypadli v osemfinále proti neskorším víťazom turnaja zo Španielska.

Milan Škriniar vsietil prvý gól v drese PSG.
Výnimočný moment Škriniara: Vychutnajte si Milanov premiérový gól v PSG Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk