Tréner Hrivíka a Cehlárika trpí nevyliečiteľnou chorobou: Moja kariéra skončí skôr!

Pred pár rokmi mu diagnostikovali parkinsonovu chorobu. Švédsky hokejový tréner Björn Hellkvist (46) pre prehlbujúce zdravotné problémy ...
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Pred pár rokmi mu diagnostikovali parkinsonovu chorobu. Švédsky hokejový tréner Björn Hellkvist (46) pre prehlbujúce zdravotné problémy nebude na lavičke Leksandu.

Tréner sa musí na sto percent venovať liečbe a preto nemôže pokračovať v práci. Ešte pred sezónou absolvoval operáciu mozgu. Do hlavy dostal malý stimulátor. „Mám pocit, že lekári našli v mojom mozgu tú správnu frekvenciu,” povedal v auguste tréner.

Stav sa mu ale posledné dni výrazne zhoršil a už ďalej nemôže plnohodnotne trénovať Leksand - kde pôsobia aj slovenskí hokejisti - Peter Cehlárik a Marek Hrivík. „Björn už nejaký čas tvrdo bojuje so svojou chorobou a teraz dosiahol bod, keď jeho pohoda musí byť na prvom mieste. Jeho zdravotný stav sa počas krátkeho obdobia výrazne zhoršil,” povedal športový riaditeľ klubu Thomas Johansson. Mužstvo ďalej budú trénovať asistenti: Charles Berglund a Mikaël Karlberg.

„Najdôležitejšie je mať v sebe tú silu, ktorá vás poháňa vpred a túžbu po úspechu, ktorá vás motivuje. Pokiaľ som schopný pracovať, prečo by som to nerobil? Uvedomujem si, že moja kariéra skončí skôr, ale o to dôležitejšie je pre mňa dosiahnuť úspechy tu a teraz,” povedal Hellkvist pre dánsku televíziu v roku 2017.

Slovenský hokejový brankár Marko Milý tragicky zahynul.
Tragická smrť hokejistu Milého († 54): Mrazivé detaily z miesta činu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});