Cigánsky kráľ mal namále... Tyson Fury sa veru strachoval o výsledok

V saudskoarabskom Rijáde sa proti sebe postavili Tyson Fury (35) a Francis Ngannou (37). Prvý menovaný s množstvom skúseností z boxu, ...
  • Zdroj: SITA/AP

V saudskoarabskom Rijáde sa proti sebe postavili Tyson Fury (35) a Francis Ngannou (37). Prvý menovaný s množstvom skúseností z boxu, pre druhého to bola profi premiéra.

Dlhoočakávaný súboj sa napokon skončil podľa papierových predpokladov, no slávny Brit, prezývaný aj Gypsy King (Cigánsky kráľ) sa o výsledok veru strachoval! A hoci ho Kamerunčan raz poslal k zemi, Fury vyhral na body. Víťazstvo, ktoré vyvolalo množstvo nesúhlasných reakcií, mu prisúdili dvaja rozhodcovia (96:93, 95:94), tretí pridelil viac bodov Ngannouovi (95:94).

FOTOGALÉRIA: Tyson Fury – Francis Ngannou

Podľa odborníkov i stávkových kancelárií bol jasným favoritom Gypsy King, ktorý sa pred súbojom stretol s hviezdnym futbalistom Cristianom Ronaldom a pred kamerami sa predbiehali v tom, kto viac zalichotí tomu druhému. Dokonca sa očakávalo, že sa súboj ukončí predčasne. Bola z toho však vyrovnaná dráma, ktorú čakal azda len málokto. Ngannou dokázal držať krok so šampiónom ťažkej váhy WBC celých 10 kôl.

O najšokujúcejší moment súboja sa v treťom kole postaral kamerunský bojovník, ktorý po skvelej defenzívnej práci využil odkryté postavenie súpera a tvrdým ľavým hákom mu uštedril knock down. Diváci boli vo vytržení. No prekvapenia sa nedočkali. „Toto rozhodne nebolo v scenári. Francis je neskutočne dobrý bojovník a ukázal, že sa do ringu neprišiel len zviditeľniť. Je omnoho lepší boxer, než sme si mysleli, že môže byť,“ citoval pozápasové slová neporazeného Brita portál theathletic.com, ktorý zdôraznil, že v tomto dueli nebol v hre Furyho titul organizácie WBC. Britova bilancia v profiringu je 34 výhier a jedna remíza.

Francis Ngannou je bývalým majstrom sveta MMA v ťažkej váhe, no po nezhodách s organizáciou UFC prišiel o titul a tak sa rozhodol vydať na boxerskú dráhu. V Rijáde ukázal, že môže v boxe poriadne zamiešať kartami. Naďalej sa plánuje zlepšovať a v pláne sú ďalšie veľké zápasy. Medzi potenciálne najlákavejších súperov patria Anthony Joshua či Deontay Wilder. Či sa s nimi naozaj stretne, je síce momentálne len vo hviezdach, no rozhodne by sa bolo na čo pozerať.

Zaujímavé momenty zo zápasu si môžete pozrieť TU!

Adam Johnson.
Smrť Johnsona otriasla hokejovým svetom: Ex-hráč Spišiakov ho nešťastne zasiahol korčuľou do krku Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});