Útočník Baníka Ostrava Ladislav Almási verí v lepšie časy: Gólový reštart slovenského Zlatana?

Takmer dvojmetrový útočník Ladislav Almási (24) nie je zvyknutý čakať tak dlho na svoj prvý gól sezóny.
  • Zdroj: fcb/banikostrava

Takmer dvojmetrový útočník Ladislav Almási (24) nie je zvyknutý čakať tak dlho na svoj prvý gól sezóny.

Z oneskoreného premiérového zásahu tohto ligového ročníka sa mohol hrot Baníka Ostrava potešiť až v závere októbra proti Tepliciam. Bol o to cennejší, že znamenal zároveň trojbodový zisk. Vlani o takomto čase mal futbalista s prezývkou slovenský Zlatan (v prirovnaní k Švédovi Ibrahimovičovi) na svojej pažbe tri zárezy, pričom prvých deväť kôl vynechal pre zranenie.

Gól do teplickej siete priniesol moravskému klubu piaty triumf od polovice augusta a udržanie sa v prvej šestke. Po rozpačitom štarte bol Baník v tabuľke oveľa nižšie, až na dvanástom mieste. „Je pravda, že som už dlhšie neskóroval, preto som rád, že to tam konečne padlo. Navyše, bol z toho víťazný gól,“ uviedol Almási pre Nový Čas. Naposledy sa presadil ešte v máji v skupine o záchranu, kde gólom práve proti Tepliciam prispel k výhre 2:1.

Harry Kane
Gólová exkluzivita anglickej hviezdy: Kane skóroval z vlastnej polovice! Zobraziť článok

Bratislavský rodák z nižšej streleckej efektivity tragédiu nerobí, aj keď v takomto štádiu súťaže už býva na vyšších číslach. Verí, že lepšie časy pre neho ešte len prídu. „Nie každá sezóna je rovnaká. Vo futbale je tiež normálnym javom, že sa môžu striedať horšie i lepšie sezóny. Myslím si, že ak pridám ešte zopár gólov, potom budem určite hrať častejšie a dlhšie,“ tvrdí strelec 16 ligových gólov Baníka z ročníka 2021/2022.

Pozícia slovenského reprezentanta sa oproti vlaňajšku zmenila. Rozšírila sa konkurencia v tíme a chytili sa iní adepti. „Prišli noví hráči aj na môj post a momentálne sa im darí viac ako mne. Robím maximum pre návrat do základnej zostavy a čakám, kedy tréner ukáže na mňa.“ Posledné tri duely začínal na lavičke, no predtým nastúpil štyrikrát v základe. Ostrava skončila vlani na konečnom 7. mieste, teraz sa chce prebiť do sexteta tímov bojujúcich o titul.

Ultras Spartak Trnava a skupina Mladá Trnava počas derby so Slovanom zaujali ich pyroshow.
Derby malo dohru na disciplinárke! Trnava dostala niekoľko trestov: Mastná pokuta! Zobraziť článok

Pokles príležitostí v klube a z toho vyplývajúca nižšia produktivita prispela aj k pádu medzi náhradníkov v reprezentácii. Almási nastúpil v najcennejšom drese na deväť zápasov. „Som rád, že sa reprezentácii darí. Postup má na dosah. Je veľmi dôležité, aby sa Slovensko dostalo na európsky šampionát. Budem ďalej makať, aby som sa objavil v kádri možno už na budúcom zraze,“ želá si. V kvalifikácii ME 2024 ešte neskóroval ani jeden stredný útočník. „Podľa mňa to nie je iba ich chyba. Útočník je závislý aj od práce celého mužstva,“ dodal Almási.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});