Ivan Mesík hral za Trnavu i Nordsjaelland: Fandí Spartaku a čaká prestrelku

Ani jeden zo súperov Spartak Trnava - FC Nordsjaelland, ktorí dnes narazia na seba v 3. kole Konferenčnej ligy, mu nie je cudzí. Obranca ...
  • Zdroj: TASR

Ani jeden zo súperov Spartak Trnava - FC Nordsjaelland, ktorí dnes narazia na seba v 3. kole Konferenčnej ligy, mu nie je cudzí. Obranca Ivan Mesík (22) totiž obliekal dresy oboch tímov.

FOTOGALÉRIA: Ivan Mesík

V slovenskom klube strávil vrátane mládežníckeho pôsobenia štyri roky, v dánskom absolvoval dve sezóny. Momentálne je banskobystrický rodák hráčom treťoligovej talianskej Pescary, s ktorou bojuje o postup.

V novej destinácii na jadranskom pobreží je spokojný. Hráva pravidelne, darí sa jemu i mužstvu. Priznal, že svojich bývalých zamestnávateľov na diaľku sleduje.

Gerard Piqué s priateľkou Clarou Chia Marti na Moto GP v Španielsku.
Bývalý skvelý obranca Piqué zažil poriadny trapas: Stačil jeden nepozorný krok Zobraziť článok

„Je to pre mňa špeciálna situácia, keďže som hral v minulosti za oba kluby. Čakám otvorený futbal hore-dole. Nordsjaelland nepríde len s vyčkávacou taktikou. Bude hrať ofenzívne, čo môže Trnave vyhovovať, lebo sa jej otvorí viac voľného priestoru,“ prognózuje Ivan pre Nový Čas.

Dánsky klub s vekovým priemerom iba 23 rokov je úradujúcim vicemajstrom Superligy. V minulom pohárovom kole rozstrieľal bulharský Razgrad 7:1. „Má silný káder, hoci preferuje mladých a talentovaných hráčov, ktorých vyťahuje z vlastnej akadémie. Tí sa ľahšie a rýchlejšie prispôsobujú hernému systému, ktorý vedia v priebehu zápasu operatívne meniť. Technicky a fyzicky dobre pripravení hráči radi dlho držia loptu a dokážu si vytvárať šance. V tom sú v domácej súťaži momentálne najlepší.“

Ronaldo a Messi na spoločnej fotke počas prípravného zápasu.
Renomovaný novinár prezradil, kto získa Zlatú loptu: Správa vyvolala búrku! Zobraziť článok

Trnave nevyšla podľa predstáv generálka na dnešný súboj, keďže v nedeľňajšom derby prehrala so Slovanom 1:2. V skupinovej fáze európskeho pohára je po dvoch zápasoch bez bodu. „Šance sú 50 : 50. Vyhrá ten, kto bude efektívnejší v koncovke. Budem držať palce viac Trnave, aby už uchmatla nejaké bodíky. Ak by sa jej to podarilo, vrátila by sa do boja o postup zo skupiny,“ tvrdí Mesík.

Z kádra Spartaka sa pozná s brankárom Martinom Vantrubom, s ktorým odohral jednu sezónu práve v Nordsjaellande. V tomto dánskom klube, sídliacom v meste Farum, rozbiehal svoju legionársku kariéru aj stredopoliar Stanislav Lobotka. „V klube je odvtedy výrazne zapísaný. Zanechal v ňom hlbokú stopu. Aj vďaka nemu Dáni po mojom príchode vedeli, kde je Slovensko.“

H-SKUPINA

1. Fenerbahce 2  5:2 6

2. Nordsjaelland 2 8:4 3

3. Razgrad 2 5:7 3

4. Trnava 2 1:6 0

Trnava - Nordsjaelland

8,5 mil. €

Hodnota kádra

37 mil. €

244.

V rebríčku UEFA

225.

27 rokov

Vekový priemer

23 rokov

Kóša 600 000 €

Najdrahší hráč

Schjelderup 9 mil. €

13

Legionári

11

2

Reprezentanti

4

Michal
Gašparík (41)

Tréner

Johannes
Thorup (34)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});