Preboha, čo sa to deje: Náhle zomrel talentovaný cyklista († 20)

Hrozná správa zasiahla cyklistický svet! Navždy odišiel talentovaný holandský pretekár Mark Groeneveld. Mal iba 20 rokov.
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Hrozná správa zasiahla cyklistický svet! Navždy odišiel talentovaný holandský pretekár Mark Groeneveld. Mal iba 20 rokov.

Holanďan Groeneveld, člen kontinentálneho tímu X-Speed United Continental, absolvoval v nedeľu preteky v Hongkongu. Mladý cyklista preteky nedokončil a v noci skolaboval. Privolaným záchranárom sa ho už nepodarilo oživiť.

Aká je príčina smrti? „Prvotné informácie nasvedčujú, že išlo o infarkt," uviedla v oficiálnej správe kanadská stajňa. „V spojení s príslušnými autoritami pracujeme na zistení všetkých faktov a v tomto ťažkom období poskytujeme potrebnú pomoc Markovej rodine.“

Talentovaný cyklista bol len na začiatku kariéry, smútok je preto obrovský. „Bude nám veľmi chýbať. Bol skvelá a milujúca osobnosť, ktorá vždy rada podala pomocnú ruku,“ napísal ďalej kontinentálny tím na sociálnej sieti.

(ilustračné foto)
Smútok v tábore anglického giganta: Predseda klubu († 78) prehral boj s rakovinou Zobraziť článok

Pre srdcové problémy museli v poslednom roku ukončiť kariéru už štyria profesionálni cyklisti. Nathan van Hooydonck mal zástavu srdca, Wesley Kreder infarkt a dvojica Sep Vanmarcke a Jarno Mobach mali tiež problémy so srdcom.

Bývalí reprezentační kolegovia Marek Hamšík a Vladimír Weiss ml.
Studená vojna s Hamšíkom! Vlado Weiss ml. prehovoril o návrate do repre: Jasný odkaz Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});