Nepríjemné rozhodnutie svetovej osmičky: Na Turnaji majsteriek hrať nebude

Svetová osmička Karolína Muchová (27) nebude pre zranenie zápästia štartovať na tenisovom Turnaji majsteriek, ktorý sa bude hrať od nedele, ...
  • Zdroj: TASR/AP

Svetová osmička Karolína Muchová (27) nebude pre zranenie zápästia štartovať na tenisovom Turnaji majsteriek, ktorý sa bude hrať od nedele, ani na novembrovom finále Billie Jean King Cupu. Finalistka tohtoročného Roland Garros to oznámila dnes.

FOTOGALÉRIA: Karolína Muchová

Muchovú trápi boľavé pravé zápästie od US Open, kde v septembri postúpila do semifinále. Odvtedy neodohrala na WTA Tour ani jeden zápas a minulý týždeň na tlačovej konferencii uviedla, že dúfa, že na Turnaj majsteriek do Cancúnu odletí. Napokon sa však svojej premiérovej účasti na finále sezóny musela vzdať.

V Nitre zanechala svoj podpis.
Dominika Cibulková sa rozhodla ísť s kožou na trh: Chystá veľkú vec! Zobraziť článok

"Je mi ľúto, že sa nemôžem zúčastniť Turnaja majsteriek v Cancúne. Až do poslednej chvíle sme sa s lekármi a tímom snažili problém so zápästím vyriešiť. Žiaľ, rekonvalescencia je dlhšia, ako by sme si všetci želali, a preto som musela urobiť toto nepríjemné rozhodnutie," uviedla Muchová, ktorej hlavným cieľom je teraz uzdravenie a príprava na novú sezónu.

Alex Molčan.
Rebríček najlepších tenistov: Molčanov skok o sedem miest Zobraziť článok

Na Turnaji majsteriek v Mexiku sa tak vo dvojhre predstaví z pôvodnej dvojice českých debutantiek len wimbledonská šampiónka Markéta Vondroušová. Muchovú by mala nahradiť deviata hráčka tohtoročného rebríčka Maria Sakkariová z Grécka a na pozíciu prvej náhradníčky sa posunie Barbora Krejčíková, ktorá bude v Cancúne štartovať vo štvorhre po boku Kataríny Siniakovej.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});