Francúz sa počas minúty ticha smial! Skutok obhajoval nervozitou

Francúzsky futbalový reprezentant Jean-Clair Todibo sa ospravedlnil za to, že sa pred duelom Holandsko - Francúzsko (1:2) v kvalifikácii ...
  • Zdroj: Northfoto

Francúzsky futbalový reprezentant Jean-Clair Todibo sa ospravedlnil za to, že sa pred duelom Holandsko - Francúzsko (1:2) v kvalifikácii o postup na budúcoročné ME v Nemecku smial počas minúty ticha za obete vojny medzi Izraelom a militantným hnutím Hamas.

Počas minúty ticha si takisto uctili pamiatku učiteľa, ktorého minulý týždeň na severe Francúzska v meste Arras pri útoku nožom usmrtil 20-ročný útočník čečenského pôvodu. Dvadsaťtriročný bek klubu OGC Nice svoje správanie označil ako následok nervozity pred dôležitým zápasom. Francúzi v ňom napokon získali tri body a zaistili si postup na Euro.

"Nemyslím si, že som neúctivý chlap, pokiaľ ide o tieto veci. Nervózne som sa zasmial, ale v žiadnom prípade som si nerobil srandu zo súčasnej situácie," povedal Todibo pred utorňajším prípravným duelom Francúzov proti Škótom. "Sedel som na tribúne a okolo mňa boli domáci priaznivci. Niektorí si robili žarty a ja som sa nervózne zasmial. V žiadnom prípade som si z vážnej situácie nerobil srandu," pokračoval.

Kouč francúzskej reprezentácie Didier Deschamps poznamenal, že Todibo za ním prišiel a ospravedlnil sa. Hlavnému kormidelníkovi tiež prezradil, že celý spor sa ho dosť dotkol. Medzičasom etická komisia Francúzskej futbalovej federácie (FFF) požiadala obrancu o vysvetlenie.

"Oficiálne žiadame pána Todiba o vysvetlenie jeho nepochopiteľného postoja počas minúty ticha. Ak vysvetlenie nebude uspokojivé, postúpime tento prípad disciplinárnej komisii Francúzskej futbalovej federácie," povedal šéf spomenutého etického orgánu Patrick Anton podľa denníka L'Équipe.

Todibo sa do národného tímu dostal ako náhradník za zraneného beka Williama Salibu z londýnskeho Arsenalu. V spomenutom piatkovom súboji v Holandsku sedel iba v hľadisku a možno zasiahne do utorkového zápasu proti Škótom.

Pri teroristickom útoku v belgickej metropole prišli o život dvaja Švédi a tretí skončil so zraneniami v nemocnici.
Frustrácia, zmätenie a obavy! Švédski fanúšikovia prežívali v Bruseli noc ako z hororu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});