Basketbalista Julius Brown hrá vo Svite: Na TikToku a instagrame zverejňuje videá, ktoré majú milióny videní

Kariéru chce spraviť v basketbale, no prerazil aj na sociálnych sieťach! Reč je o Američanovi Juliusovi Brownovi (23), ktorý ako bývalý ...
  • Zdroj: instagram/@itsjus.ju

Kariéru chce spraviť v basketbale, no prerazil aj na sociálnych sieťach! Reč je o Američanovi Juliusovi Brownovi (23), ktorý ako bývalý hráč West Texas A&M podpísal profesionálnu zmluvu s BK Iskra Svit v Slovenskej basketbalovej lige.

FOTOGALÉRIA: Julius Brown

Brown je známy aj vďaka svojim vtipným videám, ktoré vyrába spolu so svojou manželkou Gabby na sociálnych sieťach. V rozhovore pre Nový Čas opísal svoj život na Slovensku, ale priznal aj to, že dlhodobú perspektívu si zatiaľ u nás nevie úplne predstaviť.

Prečo ste sa rozhodli pokračovať v kariére práve na Slovensku? Boli ste už niekedy na Slovensku?

Rozhodol som sa pokračovať v basketbale na Slovensku, pretože som počul, že je to skvelé miesto pre nováčikov, aby začali svoju kariéru. Na Slovensku som prvýkrát.

Ako sa vám páči Slovensko a ľudia tu celkovo a ako by ste opísali Slovensko niekomu z USA?

Pre mňa osobne je Slovensko krásne miesto s horami a so scenériou. Je pre mňa trochu ťažké komunikovať s ľuďmi tu, pretože málo ľudí hovorí po anglicky, ale všetci sa zdajú veľmi milí. Ak by som mal opísať Slovensko niekomu z USA, opísal by som ho ako pokojnú krajinu na život.

Aký je podľa vás najväčší rozdiel medzi Slovenskom a USA?

Najväčší rozdiel pre mňa je určite jedlo. Medzi Slovenskom a USA je veľa podobností, ale to je jediná vec, ktorej som sa snažil prispôsobiť, keď som sem prišiel.

Ako by ste zhodnotili úroveň v slovenskej lige?

Úroveň konkurencieschopnosti by som tu na Slovensku ohodnotil dosť vysoko. Je tu veľa dobrých hráčov z celého sveta a všetci sa snažíme zo všetkých síl súťažiť a byť najlepším tímom. Je to oveľa fyzickejšie ako to, na čo som bol zvyknutý v USA, ale zvykám si.

Slovenská reprezentantka si nezahrala v novom klube ani jeden zápas.
Slovenská basketbalistka prežila dni hrôzy: Útek z vojnového pekla! Zobraziť článok

Už vás chalani v šatni naučili pár slov po slovensky?

Áno, moji spoluhráči ma naučili niekoľko spôsobov, ako pozdraviť ľudí a povedať prosím a poďakovať. Tiež som si osvojil niekoľko spôsobov, ako povedať rôzne druhy potravín, ktoré hľadám v obchodoch s potravinami (smiech).

Ochutnali ste naše národné jedlo halušky?

Halušky som už raz vyskúšal a myslím, že sú veľmi chutné! Nie som si však istý, či je to niečo, čo by som pridal do svojej stravy, ale bolo to dobré, keď som to prvýkrát vyskúšal.

Ste známy aj tým, že robíte vtipné videá na sociálnych sieťach...

Mojou motiváciou pri vytváraní videí je schopnosť baviť sa a ukázať svetu svoju osobnosť. Nepovažujem sa za slávneho, ale rozhodne si užívam prácu a obetavosť. Vytvoriť dobrý obsah si vyžaduje talent.

Vaša manželka pochádza tiež z USA? Žije s vami rodinka na Slovensku?

Áno, moja manželka je z USA a dúfam, že sa ku mne pripojí tu na Slovensku začiatkom decembra!

Viete si predstaviť dlhodobú perspektívu života tu na Slovensku?

Momentálne si neviem predstaviť, že by som žil na Slovensku dlhodobo, ale možno je to tým, že som nemal možnosť preskúmať veľa iných miest okrem Svitu. Počul som, že sú tu skvelé mestá, ako napríklad Bratislava, čo je miesto, o ktorom si myslím, že sa viac podobá na to, na čo som zvyknutý v USA.

Bývalá hviezda NBA Delonte West skončila na ulici ako bezdomovec.
Niekdajšia hviezda NBA padla na totálne dno: Je z neho bezdomovec a žobrák! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});