Niekdajšia hviezda NBA padla na totálne dno: Je z neho bezdomovec a žobrák!

Bývalá hviezda zámorskej basketbalovej NBA Delonte West (40) padla na totálne dno. Skončil ako bezdomovec, niekdajší spoluhráči sa mu ...
  • Zdroj: instagram @dluckyleftywest

Bývalá hviezda zámorskej basketbalovej NBA Delonte West (40) padla na totálne dno. Skončil ako bezdomovec, niekdajší spoluhráči sa mu snažia pomôcť!

Delonte West (40) je bývalým hráčom zámorskej NBA, kde odohral deväť sezón a zarobil počas nich okolo 16 miliónov dolárov. Napriek tomu padol až na úplné dno a v súčasnosti je bezdomovcom! Po skončení kariéry West bojoval s vážnymi psychickými problémami a so závislosťou od návykových látok.

Nedávno vyšiel v The Athletic článok o páde Westa na úplné dno. Rôzne osobnosti z NBA hovorili o súčasnej situácii Westa a snahách, ktoré vynaložili na to, aby sa dostal z dna. Spomína sa, že Delonte West v súčasnosti žije ako bezdomovec na ulici vo Virgínii a žobre o peniaze.

(ilustračné foto).
Smrť basketbalistu († 42) zahalená rúškom tajomstva: Čo sa stalo? Zobraziť článok

Pre The Athletic prehovoril bývalý rozohrávač NBA Jameer Nelson, ktorý hral s Westom ešte počas univerzitných čias v tíme Saint Joseph's University. Povedal, že existuje veľa ľudí, ktorí sa obrátili na Westa so snahou pomôcť mu. "Privádza ma to k slzám. Má tak veľa ľudí, ktorí ho milujú, ktorí mu chcú pomôcť, ale on si musí chcieť pomôcť sám...," hovoril Nelson.

"Som tu pre neho. Vždy tu budem pre neho. Snažil som sa a naďalej sa budem snažiť, ak to bude možné, ale musíme sa stretnúť na polceste. On musí chcieť pomoc," naznačil jeho bývalý spoluhráč, že samotný West svojmu šťastiu príliš naproti nejde.

V roku 2020 bol West zhliadnutý, ako žobre o peniaze v uliciach Dallasu. Majiteľ tímu Dallas Mavericks Mark Cuban ho zobral z ulice, zaplatil mu liečenie, našiel ubytovanie. Postaral sa mu aj o prácu, no už 22. júla bolo Westa vidieť znova na ulici, tentoraz vo Virgínii. "Myslel som si, že by som mu mohol pomôcť. Snažil som sa. Skutočne som to urobil. Všetci sme to robili. Cítime sa beznádejne," uviedol Mark Cuban.

West hral naposledy v NBA práve za Dallas Mavericsk ešte v roku 2012. Najviac sa preslávil v dresoch Clevalandu Cavaliers a Bostonu Celtics.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});