Fantázia! Danka Barteková získala v Baku medailu

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková (39) obsadila tretie miesto v skeete na podujatí Svetového pohára v brokových ...
  • Zdroj: scp

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková (39) obsadila tretie miesto v skeete na podujatí Svetového pohára v brokových zbraniach v Baku.

Vo finále zostrelila 43 terčov a zaostala za druhou Taliankou Martinou Maruzzovou (50). Víťazstvo si vybojovala Jewell Austen Smithová z USA (56).

Barteková vstúpila do finále piatimi presnými výstrelmi, ktoré ju posunuli na spoločnú prvú priečku s Taliankou Sarou Bonginiovou. Následne však Slovenka minula tri z piatich terčov, čo jej výrazne znížilo šance na boj o celkové prvenstvo. Barteková sa tak sústredila na druhú Maruzzovú, s ktorou zvádzala vyrovnaný súboj. Po dvadsiatich výstreloch viedla Barteková, no v ďalšej dvadsiatke výstrelov Maruzzová netrafila terč iba raz a zabezpečila si druhé miesto, na suverénnu Smithovú však už nemala.

Víťazka ankety slovenský Športovec roka 2023 postúpila medzi šesticu najlepších strelkýň po dvojdňovej kvalifikácii, v ktorej obsadila piatu priečku nástrelom 119. Barteková bola v stredu po prvom dni kvalifikácie priebežne na tretej pozícii, keď zo 75 terčov netrafila tri. Vo štvrtok urobila v dvoch položkách rovnako tri chyby a o jej piatom mieste rozhodol až dodatočný rozstrel medzi piatimi strelkyňami s rovnakým výkonom 119 bodov.

SP v brokových zbraniach v Baku

Finále skeetu žien:

1. Austen Jewell Smithová (USA) 56 b, 2. Martina Maruzzová (Tal.) 50, 3. Danka BARTEKOVÁ (SR) 43

Hviezdy
Miliónové zárobky a neskutočný talent: Hviezdy z NHL to na MS roztočia! Zobraziť článok

Na snímke slovenský hokejový reprezentant Juraj Slafkovský.
Slafkovský je pripravený ťahať reprezentáciu na MS! Čo na to osobnosti? Zobraziť článok

Vzhľad medaily má poukázať na české remeselné umenie i hostiteľskú krajinu Českú republiku.
Česká dizajnérka opisuje medaily, o ktoré sa hrá: Prečo zvolila takýto materiál? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});