Náprah a výstavná strela! Lobotka sa zaskvel gólom z 25 metrov: Chvála aj od Ronalda

Nielen skvelý tvorca hry, ale aj zakončovateľ! Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka sa v zápase proti Portugalsku (2:3) ...
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Nielen skvelý tvorca hry, ale aj zakončovateľ! Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka sa v zápase proti Portugalsku (2:3) vyznamenal krásnym gólom spoza šestnástky. 

FOTOGALÉRIA: Stanislav Lobotka

Nepriestrelnosť defenzívy Portugalska trvala famóznych 608 kvalifikačných minút. Čaro obrany veľkého favorita dokázali zrušiť až naši reprezentanti. Dávid Hancko sa stal navyše naším historicky prvým strelcom proti tomuto súperovi z hry. Internet však obletela paráda jeho kolegu zo stredu poľa.

Stanislav Lobotka dostal v 80. minúte pred pokutovým územím súpera viac priestoru a využil ho fantasticky. Vzrastom malý, ale kvalitou veľký hráč sa odhodlal vystreliť zo zhruba 25 metrov a brankár nemal žiadny nárok. Diogo Costa sa síce za projektilom natiahol, no milimetrovo mierený pokus zapadol presne k jeho ľavej žŕdke. 

„Pred svojím gólom som videl voľný priestor, zobral som loptu do driblingu a som rád, že to tam padlo,“ skromne konštatoval po záverečnom hvizde futbalista talianskeho SSC Neapol. Pochvalu mu vystrúhal taktiež hviezdny Cristiano Ronaldo, ktorý ho pri návrate na vlastnú polovicu na znak uznania pobúchal po ramene.

Martin Dúbravka v reprezentačnom drese.
Dúbravka po famóznom výkone: Snažil som sa chalanom pomôcť, tak, ako oni pomáhajú mne! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});