Šéf slovenského futbalu Kováčik: Plat Calzonu? Najlepšie investované peniaze!

Šéf slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik prehovoril o plate reprezentačného trénera Francesca Calzonu. Sú to najlepšie investované ...

Šéf slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik prehovoril o plate reprezentačného trénera Francesca Calzonu. Sú to najlepšie investované peniaze!

Fotogaléria

Keď v lete 2022 nastupoval Talian Francesco Calzona do funkcie hlavného trénera slovenského národného tímu, strhla sa lavína kritiky. Odporučil ho Marek Hamšík prostredníctvom hlasovej správy, mal s ním dobré skúsenosti počas spoločného pôsobenia v Neapole.

Calzonovi boli vyčítané najmä chýbajúce skúsenosti s pozíciou hlavného trénera (na slovenskej reprezentačnej lavičke je to v tomto smere jeho premiéra) a tiež vysoký plat. Práve na tému Calzonovho platu prehovoril šéf slovenského futbalu Ján Kováčik pre TA3.

Stano v ligovom súboji s krajanom Gyömbérom zo Salernitany.
Reprezentačný tréner Francesco Calzona: Lobotka sa nezmenil, slabší je Neapol Zobraziť článok

"V konečnom dôsledku keď chcete dobrého odborníka, dnes nie je možné, aby prišiel robiť za 15-tisíc. Pán Kozák mal 15-tisícový plat v roku 2013, keď nastupoval. V ďalšom období mal už aj on iný plat, a keď končil, bol podstatne vyšší ako 15-tisíc. Z môjho pohľadu sú to zatiaľ jedny z najlepšie investovaných peňazí,“ vyhlásil Kováčik v televíznej diskusii.

Za Calzonom stojí aj zlepšený herný prejav a kritikov umlčal výbornými výsledkami v prebiehajúcej kvalifikácii o postup na budúcoročné EURO. Po šiestich kolách z desiatich je slovenský tím na postupovej 2. pozícii v skupine J. Má trojbodový náskok pred tretím Luxemburskom a sedembodový pred dvojicou Bosna a Hercegovina, Island.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk