LaLiga zverejnila, koľko kluby míňajú na platy: Líder rebríčka má obrovský náskok

Španielska La Liga zverejnila platové limity na sezónu 2023/24. Real Madrid je z hľadiska výdavkov ďaleko pred konkurenciou.

Španielska La Liga zverejnila platové limity na sezónu 2023/24. Real Madrid je z hľadiska výdavkov ďaleko pred konkurenciou.

Fotogaléria

Platové limity La Ligy sú  založené na príjmoch a výdavkoch, pričom kluby môžu minúť 70 % svojho obratu, berúc do úvahy konečné zostatky z predchádzajúcej sezóny, aby sa zabezpečila udržateľnosť klubov.

Ak kluby prekročia svoj platový limit, majú potom obmedzenia na to, koľko peňazí môžu minúť na hráčov a stále ich registrovať. Kluby môžu vo všeobecnosti minúť 50 % peňažných prostriedkov, ktoré ušetria na mzdách, v kombinácii s peniazmi, ktoré získajú na prestupoch.

Červená karta. (ilustračná fotografia)
Zákrok na kriminál! Futbalista šialeným sklzom zdemoloval hneď dvoch protihráčov Zobraziť článok

Real Madrid je so 727 miliónmi eur ďaleko pred ostatnými účastníkmi La Ligy. To oproti minulej sezóne predstavuje nárast o 37 miliónov eur.

Atlético Madrid predbehlo Barcelonu ako tím s druhým najvyšším platovým limitom, s 296 miliónmi eur, čo je pokles o 45 miliónov eur oproti vlaňajšiemu ročníku súťaže. Platový limit úradujúceho majstra z Barcelony sa znížil o neuveriteľných 379 miliónov eur.

Pelé sa veľkými písmenami zapísal do futbalovej histórie.
Pelé bude mať na Slovensku sochu, prídu ju odhaliť brazílske legendy Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});