Ťahy priekupníkov so vstupenkami na Ronalda: Lístky upravili na viaceré mená?!

Pozor na lístky z druhej ruky! Priekupníci v týchto dňoch ponúkajú vstupenky na zápas Slovenska s Portugalskom aj za 600 eur. Organizátori ...
  • Zdroj: Roman Ferstl/sfz

Pozor na lístky z druhej ruky! Priekupníci v týchto dňoch ponúkajú vstupenky na zápas Slovenska s Portugalskom aj za 600 eur. Organizátori varujú, že sa môžu medzi nimi vyskytnúť aj falošné. Ako bude prebiehať kontrola pred vstupom na štadión?!

FOTOGALÉRIA: Vstupenky na Ronalda

Vidieť Cristiana Ronalda v zápase Slovensko - Portugalsko bolo snom nejedného Slováka. Keďže lístky sa vypredali za 38 minút, na rôznych portáloch sa to začalo hemžiť vstupenkami z druhej ruky, kde sa cena za lístok pohybovala od 200 do 600 eur.

Usporiadatelia sa síce snažili ochrániť systém, a fanúšikovia si mohli zakúpiť na jednu osobu maximálne štyri vstupenky, ktoré sú viazané na meno a priezvisko, no napriek tomu sa priekupníci vynašli. Mená na lístkoch upravujú vo fotošope. „Upozorňovali sme, aby ľudia nekupovali vstupenky cez sociálne siete, lebo sa môže stať, že na štadión sa nemusia dostať,“ upozorňoval pred zápasom bezpečnostný manažér SFZ Peter France.

DVOJITÁ KONTROLA 

Organizátori očakávajú, že prípadov s duplicitnými lístkami pri vypredanom štadióne môžu byť desiatky, a to napriek dvojitým kontrolám. „Prvá kontrola bude prebiehať pred schodiskami, kde ľudia vstupujú na plató pred turniketom. Táto kontrola bude zameraná na doklad totožnosti. A kontrolu údajov na vstupenke, či sedia spolu. Následne sa ľudia presunú na plató, kde bude prebiehať druhá kontrola, bezpečnostná,“ vysvetlil France.

Na trhu sa však objavili aj lístky, ktoré nie sú na meno a sú v sektore Portugalska. „Neviem, ako to mali. Portugalská asociácia dostala od nás celú kvótu v sektore hostí, majú 710 vstupeniek,“ ozrejmil bezpečnostný manažér.

Tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona.
Calzona pred Portugalskom: Mučia svojich súperov, nie je to len Ronaldo Zobraziť článok

KTO SA DOSTANE DO HĽADISKA?

Reálne sa teda môže stať, že človek, ktorý má lístok s platným QR kódom a upraveným menom vo fotošope, sa na štadión dostane a majiteľ originálu nie. „V tomto prípade platí, že kto prvý príde, ide dovnútra. Následne, keď niekto kúpil tú istú vstupenku alebo viacerí, tak sa dovnútra nedostanú,“ dodal France.

Fanúšikov, ktorých pre takýto prípad nevpustia na štadión, budú následne riešiť usporiadatelia či dokonca aj polícia. „Budeme mať otvorené pokladnice na reklamácie vstupeniek. Ak tam bude podozrenie na priestupok alebo trestný čin, máme dohodnutú spoluprácu s políciou,“ povedal.

Aj preto sa dajú očakávať davy fanúšikov pred štadiónom už dlhé hodiny dopredu, pripravený je aj sprievodný program „Vyzývame ľudí, aby prišli dve-tri hodiny pred zápasom a využili náš FanPark, kde budú rôzne aktivity, aby sa vyhli davom. Lebo pol hodiny pred výkopom sa môže stať, že kontrola nebude stíhať,“ dodal.

Futbalová hviezda Cristiano Ronaldo dorazil na Slovensko! Pozrite si exkluzívne zábery z príchodu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});