Škriniarov návrat do školskej lavice: Kurzy navštevuje s bývalou hviezdou Realu Madrid

Po taliančine musí preladiť na francúzštinu! Zatiaľ čo Milan Škriniar (28) sa za sedem rokov pôsobenia v Sampdorii Janov a v Interi Miláno ...
  • Zdroj: psgtv

Po taliančine musí preladiť na francúzštinu! Zatiaľ čo Milan Škriniar (28) sa za sedem rokov pôsobenia v Sampdorii Janov a v Interi Miláno naučil plynule hovoriť jazykom Apeninského polostrova, v Paríži začína od piky.

Dorozumieť sa pod Eiffelovkou nie je iba želaním slovenského obrancu. Keďže je Paris St. Germain multinárodným klubom, jeho katarský prezident Nasser Al-Khelaifi (49) dôrazne odporučil hráčom, aby sa naučili po francúzsky.

FOTOGALÉRIA: Škriniar opäť v školskej lavici!

Kapitán našej reprezentácie, ktorý má v drese PSG za sebou tri ligové zápasy, tak po čase znovu oprášil školské spomienky. Vo dvojici spolu s bývalým hráčom Realu Madrid Marcom Asensiom začal navštevovať kurzy francúzštiny pod vedením profesora Juliena Parlanta. Do vyučovacích lekcií sa pustil aj španielsky tréner Luis Enrique. Nie vždy tomu tak bolo. Také hviezdy PSG ako Švéd Zlatan Ibrahimovič či Brazílčan Neymar sa vôbec nenamáhali hovoriť týmto jazykom, za čo boli často kritizovaní. Po niekoľkých rokoch chaosu by sa vraj francúzština mala stať opäť hlavným jazykom v kabíne PSG.

Lekcie naplánované v areáli klubu po tréningoch trvajú zhruba hodinu. Škriniar stihol do príchodu na reprezentačný zraz pred kvalifikačným dvojzápasom ME 2024 s Portugalskom a Lichtenštajnskom týždeň výučby. Na hodinách spája sloveso byť a umiestňuje ho do viet. Učí sa slovíčka z oblasti futbalového žargónu a skúša si niekoľko bežných fráz. Je učenlivý, no vo francúzskej metropole sa radšej zatiaľ spolieha na angličtinu.

Brazílsky futbalový útočník Neymar.
Definitívna bodka v PSG?! Neymar prestupuje do tohto klubu Zobraziť článok

„Je pre mňa dôležité naučiť sa jazyk, aby som rešpektoval zamestnancov klubu, fanúšikov, ale i krajinu, v ktorej sa nachádzam. Potrebujem ovládať tento jazyk čo najrýchlejšie, hoci to nie je ľahké. Milujem však nové výzvy a verím, že to čoskoro zvládnem k všeobecnej spokojnosti,“ prezradila nová posila francúzskeho majstra pre klubovú stránku.

PSG angažoval pred začiatkom sezóny opäť množstvo hráčov zo zahraničia. Najal pre nich učiteľov, aby si čo najskôr osvojili základy jazyka, čo im uľahčí adaptáciu v novom prostredí. Škriniar má v malíčku taliančinu a v Parku princov sa okrem futbalu s chuťou pustil aj do tejto činnosti. Pri vyučovaní občas niečo pokazí, ale rýchlo sa opraví a už si vyslúžil od profesora Parlanta aj pochvalu: „Milan sa podobne ako ostatní hráči veľmi rýchlo učí. Mám pocit, že sú všetci motivovaní. Chcú čo najrýchlejšie komunikovať medzi sebou, ale aby aj rozumeli a reagovali na médiá.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});