Hamšík sa oficiálne vracia k repre: TOTO bude jeho nová funkcia!

Bývalý dlhoročný kapitán Marek Hamšík sa stal novým tímovým manažérom slovenskej futbalovej reprezentácie.
  • Zdroj: TASR

Bývalý dlhoročný kapitán Marek Hamšík sa stal novým tímovým manažérom slovenskej futbalovej reprezentácie.

FOTOGALÉRIA: Marek Hamšík

Na tlačovej konferencii pred septembrovými kvalifikačnými zápasmi ME 2024 to oznámil tréner Francesco Calzona, ktorý premiérovo nominoval Jakuba Kadáka zo švajčiarskeho Luzernu a Matúša Kmeťa z AS Trenčín.

Presnú úlohu Hamšíka v reprezentácii kormidelník nespresnil. Verejnosť sa ju dozvie v nedeľu počas zrazu v Senci, kde sa budú Slováci chystať na zápasy proti Portugalsku (piatok 8. septembra o 20.45 h na NFŠ v Bratislave) a Lichtejnštansku (pondelok 11. septembra o 20.45 h na NFŠ v Bratislave).

Marek Hamšík spolu s právničkou prišiel na políciu.
Hamšík má problémy s bývalou spoločníčkou: Prečo vypovedal na polícii? Zobraziť článok

V nominácii na ne nechýbajú v tíme tradičné opory Milan Škriniar z Paríža Saint-Germain, Stanislav Lobotka z SSC Neapol či Juraj Kucka zo Slovana Bratislava. Calzona vyjadril vôľu nominovať v budúcnosti aj obrancu Adama Oberta z Cagliari, hovorí však o veľkej konkurencii na tejto pozícii. "Adam by si tu zaslúžil byť, mal som samozrejme nejaké otázniky. Tretí rok hrá v Taliansku a hrá dobre, na jeho poste však máme silu, preto nebol povolaný. Bez pochybností je ale budúcnosť národného tímu," povedal kormidelník, ktorý má za sebou prvý rok vo funkcii.

Pri tejto príležitosti pripomenul, že v národnom tíme môže dostať príležitosť každý. "Ako som vždy tvrdil, chcem vidieť viac rast ako výsledky. Je náročné trénovať reprezentáciu, treba na to čas. Akceptujem akúkoľvek kritiku, ale podľa môjho názoru to ide ruka v ruke - pokiaľ budeme rásť, prídu aj výsledky. Predchádzajúce zápasy nám vyšli výsledkovo a teší ma aj to, že sme povolali 45 hráčov, z toho trinásť z Fortuna ligy a 31 si odbilo premiéru. Tvrdím to stále, dvere sú otvorené pre každého a veľmi ma to teší," odpovedal Calzona na otázku redaktora TASR.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});