Hráčku pobozkal na pery bez súhlasu: Prípad už vzala do rúk FIFA

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) suspendovala na 90 dní prezidenta Španielskej futbalovej federácie (RFEF) Luisa Rubialesa, kým ...
  • Zdroj: Northfoto

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) suspendovala na 90 dní prezidenta Španielskej futbalovej federácie (RFEF) Luisa Rubialesa, kým disciplinárna komisia federácia nevyšetrí jeho pochybné správanie po minulotýždňovom finále majstrovstiev sveta futbalistiek.

FOTOGALÉRIA: Luis Rubiales

Rubiales po finálovom triumfe hráčok Španielska nad Angličankami pobozkal útočníčku Jennifer Hermosovú priamo na pery bez jej súhlasu, čo nielen v Španielsku vyvolalo pobúrenie.

Rubiales sa napriek tlaku z rôznych strán odmietol vzdať postu prezidenta RFEF, na čo reagovali španielske futbalistky vyhlásením, že za svoju vlasť nenastúpia, kým bude na čele federácie Luis Rubiales. Podporu svojmu prezidentovi v piatok vyjadrili členovia výkonného výboru RFEF.

Rubiales tvrdí, že Hermosovú požiadal o "malý bozk" a ona povedala áno. "Bozk bol rovnaký, aký by som mohol dať jednej zo svojich dcér," povedal šéf RFEF. Hermosova oponuje, že medzi dvojicou neprebehla žiadna konverzácia. "Nebudem tolerovať, aby niekto pochyboval o mojom slove a ešte menej, aby mi niekto vložil slová do úst," reagovala futbalistka na obhajobu Rubialesa a doplnila, že bozk ju "šokoval".

"Žiadna osoba na žiadnom pracovisku by sa nemala stať obeťou tohto typu nekonsenzuálneho správania,“ dodala. Hermosová tiež obvinila federáciu, že tlačí na ňu samotnú aj členov jej rodiny, aby vystúpili na obranu Rubialesa. RFEF taký postup odmieta. Rubiales pre členmi VV opakovane vyhlásil, že nerezignuje a pasoval sa do úlohy obete honu na čarodejnice "falošnými feministkami".

Kým Rubiales sa bráni rezignácii, svojho postu sa vzdal viceprezident RFEF Rafael del Amo zodpovedný za ženský futbal a údajne odstúpili aj ďalší dvaja členovia federácie. RFEF vydala stanovisko až v sobotu ráno a uviedla v ňom, že jej prezident neklame. Rubiales aj RFEF tiež chcú podniknúť právne kroky proti Hermosovej a hráčskej únii FUTPRO, ktorá futbalistku zastupuje. Rubiales možno však sám bude čeliť žalobe, ktorú na neho plánujú podať niektorí členovia španielskej vlády.

Na stranu Hermosovej sa postavili všetky jej spoluhráčky z národného tímu, ale aj ďalšie futbalistky zo Španielska. Podporu jej vyjadrili aj viaceré španielske kluby, bývalí aj súčasní futbalisti či Javier Tebas ako šéf španielskej La Ligy. Znechutenie zo správania vedenia RFEF vrátane prezidenta vyjadrila napríklad aj americká futbalová hviezda Alex Morganová.

Chorvátsky brankár Dominik Livakovič.
Stal sa hrdinom Chorvátska na MS v Katare, teraz definitívne opúšťa Dinamo Záhreb Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});