Skvelá správa z Baku: Barteková už má istú olympijskú miestenku do Paríža

Slovenská strelkyňa Danka Barteková (38) postúpila v piatok na MS v Baku do finále skeetu a zaistila si tak miesto na budúcoročných OH ...
  • Zdroj: TASR

Slovenská strelkyňa Danka Barteková (38) postúpila v piatok na MS v Baku do finále skeetu a zaistila si tak miesto na budúcoročných OH v Paríži.

FOTOGALÉRIA: Danka Barteková

Tú získali najlepšie štyri strelkyne zo svetového šampionátu bez miestenky. V šesťčlennom finále figurujú aj Američanky Samantha Simontonová a Dania Jo Vizziová, ktoré mali Paríž zaistený už predtým. Pre Slovensko tak ide o štvrtú streleckú miestenku na budúcoročné olympijské hry.

Moderátor Sajfa a strelkyňa Barteková piekli s cukrárkou Veronikou Bušovou olympijské makrónky.
Strelkyňa Barteková a moderátor Sajfa u cukrárky: Takto sa pečú olympijské makrónky! Zobraziť článok

Barteková získala v kvalifikácii 123 zo 125 bodov a prvú pozíciu potvrdila aj v rozstrele. Zabojuje tak o prvý titul a prvú individuálnu medailu na MS od roku 2014. Olympiáda v Paríži pre ňu bude už štvrtá. Štartovala v Pekingu, Riu i Londýne, kde vybojovala bronzovú medailu.

Jozef Bošanský vybojoval v lukostreľbe pre Slovensko na EH 2023 prvé zlato.
Fantastický Bošanský: Slovensko má na Európskych hrách prvé zlato! Zobraziť článok

Zo Slovákov majú okrem nej miestenku aj Zuzana Rehák-Štefečeková (trap), Patrik Jány (VzPu 10 m) a Vanesa Hocková (skeet). Tá štartovala aj v Baku, no v kvalifikácii skončila trinásta a na postup jej chýbal bod. Ďalšia Slovenka Monika Štibravá skončila na 32. mieste so ziskom 116 bodov.

Slovensko s prvou medailou

Slovenské strelkyne Danka Barteková, Vanesa Hocková a Monika Štibravá získali na MS v Baku bronz v tímovej súťaži skeetu. V piatkovej kvalifikácii nazbierali spoločne tretí najvyšší počet bodov (359) a na strieborné Talianky stratili len jeden bod. Zlato vybojovalo USA s 365 b.

Skeet - finále:

ženy - tímy:

1. USA (Austen Jewell Smithová, Dania Jo Vizziová, Samantha Simontonová) 365 b, 2. Taliansko (Martina Bartolomeiová, Diana Bacosiová, Simona Scocchettiová) 360, 3. SLOVENSKO (Danka Barteková, Vanesa Hocková, Monika Štibravá) 359.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk