Fantastický Bošanský: Slovensko má na Európskych hrách prvé zlato!

Slovenský lukostrelec Jozef Bošanský vyhral finále v kladkovom luku na Európskych hrách v Poľsku. V rozstrele si poradil s Talianom Marcom ...
  • Zdroj: TASR/SOŠV - Andrej Galica

Slovenský lukostrelec Jozef Bošanský vyhral finále v kladkovom luku na Európskych hrách v Poľsku. V rozstrele si poradil s Talianom Marcom Brunom 146:144 a získal tak prvú zlatú medailu na podujatí pre Slovensko. Celkovo je to piaty cenný kov v podaní slovenských športovcov.

Finále bolo veľmi vyrovnané a Bošanský rozhodol o svojom triumfe na druhom a štvrtom terči - na oboch získal po bode na úkor Bruna. Ten síce zvádzal so Slovákom vyrovnaný súboj, no občas mieril na kraj žltého medzikružia s deväť a desaťbodovou hodnotou. Bošanský pôsobil istejším dojmom, až sedemkrát trafil úplný stred a na dvoch terčoch nestratil ani bod. To sa Brunovi podarilo len v záverečnej piatej sérii, slovenský veterán si však už náskok ustrážil.

Elišku Mintálovú čaká obhajoba zlata z ME 2022.
Ďalšie horúce želiezka v ohni na Európskych hrách: Koľko medailí pridajú vodní slalomári? Zobraziť článok

Slovensko tak má na EH v Poľsku na konte už päť medailí - striebro vybojovali strelkyňa Kamila Novotná vo vzduchovej puške a trio Danka Barteková, Vanesa Hocková a Monika Štibravá v tímovom skeete, bronz získali atléti Ján Volko v behu na 200 m a Gabriela Gajanová v behu na 800 m.

        Výsledky - EH 2023 v Krakove-Malopoľsku
        kladkový luk
        finále: Jozef BOŠANSKÝ (SR) - Marco Bruno (Tal.) 146:144 (28:28, 30:29, 29:29, 29:28, 30:30)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});