Svrček o vypočítavosti súpera: Sľub nedodržal, za pomoc ani nepoďakoval a ešte ho predbehol!

Slovenský cyklista Martin Svrček zaujal na MS v škótskom Glasgowe, kde v pretekoch do 23 rokov vybojoval bronz. Okrem toho svet obletelo ...
  • Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Slovenský cyklista Martin Svrček zaujal na MS v škótskom Glasgowe, kde v pretekoch do 23 rokov vybojoval bronz. Okrem toho svet obletelo aj krásne gesto, keď pomohol vyčerpanému súperovi. Ten svoj sľub nedodržal, ešte ho aj predbehol a za pomoc ani nepoďakoval!

FOTOGALÉRIA: Svrček Sagan

Hovorí sa o ňom ako o nástupcovi Petra Sagana. 20-ročný Martin Svrček zažiaril na majstrovstvách sveta v škótskom Glasgowe, kde vybojoval cenný bronz v pretekoch jazdcov do 23 rokov. Zaujal nielen výborným výkonom, ale aj pekným gestom. Desať kilometrov pred cieľom podal vyčerpanému portugalskému súperovi Antoniovi Morgadovi fľašu s vodou. Vďaky sa nedočkal, práve naopak.

Športový riaditeľ našej reprezentácie sa budúcnosti neobáva.
Športový riaditeľ reprezentácie: Už nechcem počuť, že po Saganovi bude potopa Zobraziť článok

Morgado nedodržal svoj sľub, napokon Svrčeka ešte aj predbehol a za pomoc mu ani len nepoďakoval. "Povedal, že mi pomôže stiahnuť lídra, ale mohol aj viac. Nakoniec ma ešte prešpurtoval. Čo už," vrátil sa k tejto situácii Svrček v rozhovore pre Športweb. "Ale mal som to vyrátané, vedel som, že viac vody mi nebude treba," dodal.

Niektorí cyklistickí experti prirovnávajú Svrčeka štýlom jazdy k Petrovi Saganovi. Na Slovensku sa o ňom hovorí ako o jeho nástupcovi. A čo na to samotný Svrček, ktorý je odchovancom Akadémie Petra Sagana? "Každý sme svojím spôsobom jedinečný, všakže? Na druhej strane to neriešim, keď vo mne niekto vidí Petrovho nástupcu, nech ho tam teda má."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});