Športový riaditeľ reprezentácie: Už nechcem počuť, že po Saganovi bude potopa

To, že by sa mohlo v slovenskej cyklistike jednať o veľké striedanie generácií, potvrdil aj Jakub Vančo (28), športový riaditeľ našej ...
  • Zdroj: SZC

To, že by sa mohlo v slovenskej cyklistike jednať o veľké striedanie generácií, potvrdil aj Jakub Vančo (28), športový riaditeľ našej reprezentácie.

Ten už nechce ani len počuť o tom, že slovenská cyklistika nebude mať po odchode Petra Sagana žiadny talent svetového formátu.

Začiatok pretekov U23 na MS v Glasgowe poznačil dážď, niekoľko pádov i porúch. Do tuhého išlo v závere, kedy sa Svrček vyhol pádu a 50 kilometrov pred cieľom skúsil zaútočiť a viedol hlavný balík.

Martin sa podľa vlastných slov v daždi netrápil, má ho rád.
Nástupca majstra Petra? Bronz z MS pre žiaka Saganovej akadémie Zobraziť článok

Asi 44 kilometrov pred cieľom bol v skupine prenasledovateľov a nakoniec to skončilo fantastickým bronzovým umiestnením.

„Martin mal ťažkú sezónu a dlhšiu dobu nepretekal, vedeli sme však, aký potenciál sa v ňom skrýva. Odjazdil si to sám úplne perfektne. Ukázal, že má brutálne nohy na svetovej úrovni! Myslím si, že to bol jeden z mála ľudí, ktorý najviac manažoval tieto preteky,“ vychválil svojho zverenca športový riaditeľ našej reprezentácie, ktorý všetko mimoriadne intenzívne prežíval.

Peter Sagan medzi najväčších ašpirantov na víťazstvo tentoraz nepatrí.
Bohužiaľ, nevyšlo to! Peter Sagan sa neprebojoval na OH: Je šanca, že bude v Paríži štartovať? Zobraziť článok

„Bolo to ťažké a boli to boje až do posledných chvíľ. Dúfam, že teraz už od nikoho nebudem počuť, že po Saganovi bude potopa! Pretože to, čo nám cyklisti ukazujú, či už v U23, v juniorských kategóriách alebo medzi ženami, je krásne a máme sa v najbližších rokoch určite na čo tešiť,“ dodal hrdo Vančo.

Peter Sagan medzi najväčších ašpirantov na víťazstvo tentoraz nepatrí.
Veľké nepríjemnosti pri Saganovej rozlúčke: Preteky opäť reštartovali! Zobraziť článok

Svrček nastúpil v pretekoch aj s krajanmi Pavlom Rovderom, Simonom Nagyom, Filipom Lohinským a Samuelom Kováčom. Ani jeden zo zvyšných štyroch slovenských jazdcov však preteky nedokončil.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});