Napäté momenty na štadióne: Transparent fanúšikov s odkazom na Ukrajincov rozvíril emócie

Hranice medzi športom a politikou sa rýchlo strácajú. Tieto dve sféry sú postupom času čoraz viac prepojené.
  • Zdroj: northfoto

Hranice medzi športom a politikou sa rýchlo strácajú. Tieto dve sféry sú postupom času čoraz viac prepojené.

Úvodný zápas 3. predkola Európskej konferenčnej ligy medzi Arisom Solún a Dynamom Kyjev bol na góly chudobnejší, keď rozdielom jediného presného zásahu zvíťazili futbalisti Arisu.

Stretnutie však upútalo niečím celkom iným, ako samotným herným prejavom mužstiev. Po tom, čo Luis Palma, strelec jediného gólu prekonal brankára hostí, pozdvihol nad hlavu dres s menom Mihaila Kaczourisa, ktorý sa v pondelok stal obeťou vyčíňania fanúšikov v gréckych Aténach.

Vyčíňanie futbalových fanúšikov naďalej pokračuje.
Ďalšie výtržnosti v Grécku: Fanúšikovia pred súdom napadli políciu! Zobraziť článok

Neskôr na seba upútali pozornosť taktiež domáci fanúšikovia, ktorí sa rozhodli vyjadriť svoj politický postoj. Na jednej z tribún sa v určitom momente duelu objavil transparent s nápisom: „Azovskí nacisti, zničíme vás!“

Tento odkaz bol adresovaný podporovateľom ukrajinského tímu, pretože je známe ich prepojenie so skupinou White Boys Club, ktorá bojuje v Pluku Azov vojne na Ukrajine. Tento pluk tvorí samostatnú jednotku, o ktorej príslušníkoch je známe, že často vyjadruje nacistické názory.

Aby toho nebolo málo, fanúšikovia Dynama Kyjev sú spájaní taktiež so skupinou Bad Blue Boys, ktorá tvorí tvrdé jadro priaznivcov Dynama Záhreb, čo po krvavých udalostiach v Grécku vlieva do celého konfliktu ešte viac nenávisti.

Hráči z FC DAC 1904 Dunajská Streda po skončení futbalového zápasu ďakujú fanúšikom.
Kontroverzné choreo fanúšikov DAC spôsobilo rozruch: Pokuta ich neminie Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});