Šancu mu dal Kozák, obľúbil si ho Mourinho: Srb so slovenským pasom pravdepodobne mení klub

Tréner futbalistov talianskeho klubu AS Rím José Mourinho v novej sezóne 2023/2024 pravdepodobne nebude môcť počítať so skúseným srbským ...

Tréner futbalistov talianskeho klubu AS Rím José Mourinho v novej sezóne 2023/2024 pravdepodobne nebude môcť počítať so skúseným srbským stredopoliarom Nemanjom Matičom.

Fotogaléria

Ako referuje web denníka AS, ostrieľaný 35-ročný rodák zo Šabacu má namierené do francúzskeho klubu Stade Rennes. Mourinho i funkcionári AS sú údajne nahnevaní, že francúzsky klub vo vlastníctve jedného z najbohatších ľudí sveta Francoisa Pinaulta bez ich vedomia nadviazal kontakt priamo s Matičom.

Podľa talianskeho denníka Corriere dello Sport si už Rimania vyhliadli možnú náhradu za Matiča, ktorý si údajne chce vynútiť odchod do Francúzska. Mourinho vraj preferuje Argentínčana Leandra Paredesa z Juventusu Turín, ktorý už v AS Rím pôsobil v rokoch 2014 - 2017, alebo portugalského reprezentanta Renata Sanchesa - majstra Európy z roku 2016.

Vysoký defenzívny stredopoliar Matič, ktorý vlastní aj slovenský pas, oboma nohami vhupol do seniorského futbalu v MFK Košice pod vedením bývalého trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka.

V metropole východného Slovenska pobudol dve sezóny (2007 - 2009) a potom prestúpil do FC Chelsea. V Londýne však bola úspešnejšia až jeho druhá anabáza (2014 - 2017), medzitým herne povyrástol v portugalskej Benfice Lisabon (2011 - 2014). Pred vlaňajším príchodom do AS Rím hrával päť rokov v Manchestri United.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk