Do Saudskej Arábie odchádza ďalší elitný útočník: Dúbravkov Newcastle prišiel o veľkú hviezdu

Francúzsky futbalista Allan Saint-Maximin (26) opúšťa Newcastle United. Rýchlonohý stredopoliar prestúpil z anglického tímu do saudskoarabského ...
  • Zdroj: Northfoto

Francúzsky futbalista Allan Saint-Maximin (26) opúšťa Newcastle United. Rýchlonohý stredopoliar prestúpil z anglického tímu do saudskoarabského Al Ahli.

FOTOGALÉRIA: Allan Saint-Maximin

Kluby nezverejnili finančné detaily, podľa médií zaplatil Al Ahli za prestup 38,5 milióna dolárov. Saint-Maximin odohral za Newcastle počas štyroch sezón 124 zápasov vo všetkých súťažiach, v ktorých strelil 13 gólov. Záver jeho pôsobenia v St. James' Parku poznačili viaceré zranenia. „Všetci v Newcastle United ďakujú Allanovi za jeho prínos pre klub a miestnu komunitu a želáme mu všetko najlepšie v jeho ďalšej kariére," uviedli „straky" v stanovisku, z ktorého citovala agentúra PA.

Saint-Maximin sa pridal k rastúcemu zoznamu elitných hráčov, ktorí zamierili do Saudskej Arábie. V Al Ahli budú jeho spoluhráčmi aj brazílsky útočník Roberto Firmino či alžírsky krídelník Riyad Mahrez, ktorý skompletizoval prestup z Manchestru City do tímu účastníka Saudskej profesionálnej ligy (SPL) iba v piatok.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});