Futbalista Dortmundu ukázal „charakter": Zarába milióny, no jeho rodičia môžu skončiť na ulici

Stúpla mu sláva do hlavy? Rodičia mladej futbalovej hviezdy Borussie Dortmund sú nútení do konca júla opustiť svoj dom v Hamburgu. Síce ...
  • Zdroj: Northfoto

Stúpla mu sláva do hlavy? Rodičia mladej futbalovej hviezdy Borussie Dortmund sú nútení do konca júla opustiť svoj dom v Hamburgu. Síce ich syn Youssoufa Moukok (18) zarába slušných 10 miliónov eur ročne, rozhodol sa, že prestane platiť splátky za predmetnú nehnuteľnosť.

FOTOGALÉRIA: Youssoufa Moukoko

Na základe informácii nemeckého denníka Bild bol rodičom zhabaný ich dom na periférii mesta a teraz im hrozí, že zostanú na ulici alebo sa presunú do utečeneckého tábora. Všetko sa skomplikovalo údajne najmä po tom, čo mladý nemecký reprezentant po dosiahnutí plnoletosti podpísal novú zmluvu s Dortmundom.

Youssoufa Moukoko prestal svojim rodičom platiť za dom s rozlohou 351 metrov štvorcových i prispievať na živobytie, čím ich poriadne zadĺžil. Zo súdnych dokumentov vyplýva, že pohľadávky minimálne 3 veriteľov dosahujú až astronomických 514 981 eur.

Anglický futbalista Mason Greenwood.
Vráti sa zlý chlapec do zostavy Manchestru United? Ženský tím je zásadne proti Zobraziť článok

Keďže jeho matka bola výlučným majiteľom domu, nehnuteľnosť bola podľa zákona zhabaná. Rodičia však dostali podporu od centra sociálnej práce. To je síce mála náplasť, no aspoň tak Joseph a Marie môžu ísť do improvizovaného zariadenia pre utečencov na juhu Hamburgu.

Talentovaný futbalista sa k celej situácii odmietol vyjadriť a prostredníctvom svojho právnika sa odvolal na svoje súkromie. „Náš syn nás už nepodporuje. Ale myslíte, že by som na neho povedal niečo zle?” nechal sa naopak počuť Moukokov otec.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});