Rozruch na letisku v Prahe: Polícia nepustila do Česka ruskú tenistku

Cudzinecká polícia vo štvrtok podvečer na letisku v Prahe neumožnila jednej z ruských tenistiek vstup do Česka na nadchádzajúci turnaj WTA.
  • Zdroj: TASR/AP

Cudzinecká polícia vo štvrtok podvečer na letisku v Prahe neumožnila jednej z ruských tenistiek vstup do Česka na nadchádzajúci turnaj WTA.

Hráčka už opustila Prahu, jej meno dnes usporiadatelia novinárom neoznámili. Organizátori informovali o situácii prostredníctvom WTA všetky ostatné prihlásené ruské a bieloruské hráčky a nepredpokladajú, že by sa niektorá z nich na turnaji zúčastnila. V Česku kvôli ruskej invázii na Ukrajinu platí zákaz štartu ruských a bieloruských športovcov.

V hlavnej fáze dvojhry pražského turnaja figurovala Bieloruska Aliaksandra Sasnovičová. Do kvalifikácie singla mali zasiahnuť Rusky Diana Šnajderová, Polina Kudermetovová a Erika Andrejevová. Kvôli zraneniu sa už skôr z hlavnej súťaže odhlásila ďalšia Ruska Jevgenija Rodinová.

Nikola Krstovič je najdrahším hráčom najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.
Najdrahší hráči slovenskej futbalovej ligy: Koľko Slovákov je v TOP 15? Zobraziť článok

"Včera v podvečerných hodinách bola policajtmi Inšpektoriátu cudzineckej polície na letisku Václava Havla vykonaná pobytová kontrola u osoby ruskej štátnej príslušnosti, pri ktorej boli zistené dôvody ukončenia prechodného pobytu na území. Osobe bol udelený výjazdový príkaz a dostala lehotu na vycestovanie z Českej republiky," citovali usporiadatelia turnaja z policajného vyjadrenia.

"Išlo o prvú z účastníčok turnaja, ktorá do Česka pricestovala s ruským pasom. V tejto chvíli už nie je na území Českej republiky," uviedol riaditeľ turnaja Miroslav Malý.

Cristiano Ronaldo je futbalový fenomén.
Cristiano Ronaldo vypočul prosbu mladého fanúšika: Predviedol svoje vypracované telo Zobraziť článok

Predpokladá, že žiadna z ruských ani bieloruských tenistiek po nevpustení jednej z hráčok do Česka na turnaji štartovať nebude. Oficiálna štartová listina bude zverejnená až tesne pred žrebom. Kvalifikácia sa začína v sobotu, hlavná súťaž potom v pondelok.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});