Slovan čaká dnes o 20.00 hod. odvetný duel 1. predkola Ligy majstrov: Vystrieľa Čavrič na rozlúčku postup?!

Čaká ich kľúčový zápas, ktorý môže mať vplyv na celú sezónu! Reč je o futbalistoch bratislavského Slovana, ktorí včera na obed odleteli ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Čaká ich kľúčový zápas, ktorý môže mať vplyv na celú sezónu! Reč je o futbalistoch bratislavského Slovana, ktorí včera na obed odleteli do Luxemburska. Belasých dnes o 20.00 hod. čaká odvetný súboj 1. predkola Ligy majstrov proti domácemu šampiónovi Swift Hesper.

FOTOGALÉRIA: Aleksandar Čavrič

V prvom zápase na Tehelnom poli sa pred týždňom zrodila remíza 1:1, takže náš zástupca musí riadne zabrať. Kouč Vladimír Weiss (58) sa navyše musí zaobísť bez záložníka Juraja Kucku (36), ktorý má trest za uhryznutie súpera, a svoju derniéru v drese Slovana by mal absolvovať srbský kanonier Aleksandar Čavrič (29). 

Slovenský zástupca v prvom súboji na svojom štadióne takmer pred 15-tisícovou skvelou kulisou sklamal herne i výsledkovo, ale kouč Vladimír Weiss i jeho zverenci sú pred odvetou pokojní a veria si.

„Musíme to zvládnuť, ale treba dať do toho všetko, byť rozumní a najmä pokojní. Stať sa môže všeličo, ale ja verím, že máme lepšie a skúsenejšie mužstvo. Verím, že aj keď domáci budú hrať na obrovskej emócii, my to musíme zvládnuť na skúsenostiach a byť nebezpečnejší vpredu,“ uviedol skúsený kormidelník Slovana.

Ten sa v odvete, ktorá je veľmi kľúčová v prípade ďalšieho účinkovania slovenského majstra v pohárovej Európe, musí zaobísť bez reprezentačného záložníka Juraja Kucku. V prvom súboji uhryzol hráča súpera Ekofa a uvidel červenú kartu. „Nebudem ho trestať, Juraj sa potrestal sám, že nebude môcť nastúpiť v odvete,“ reagoval Weiss starší po prvom zápase.

Najúspešnejší slovenský klub môže počítať do odvety aj so srbským útočníkom Aleksandarom Čavričom, ale mal by to byť jeho posledný duel v belasom drese. Jeho ďalšia futbalová budúcnosť by mala pokračovať v ruskom klube Rubin Kazaň.

Bolo by pekné, keby práve on vystrieľal počas svojej rozlúčky postup do 2. predkola Ligy majstrov. V prípade triumfu nastúpi Slovan proti víťazovi dvojzápasu medzi arménskym Urartu Jerevan a Zrinjski Mostar z Bosny a Hercegoviny. Ak vypadne, tak ho čaká predkolo Európskej konferenčnej ligy proti zdolanému zo súboja medzi švédskym Häckenom a The New Saints z Walesu.

Ján Mucha sa stal novým trénerom brankárov futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava.
Mucha sa vracia po šiestich rokoch do Slovana: Tajný tromf pred odvetou! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});