Mucha sa vracia po šiestich rokoch do Slovana: Tajný tromf pred odvetou!

Nečakaná posila! S výpravou bratislavského Slovana odletela dnes na obed do Luxemburska na odvetu 1. predkola Ligy majstrov veľmi známa ...
  • Zdroj: Braňo Račko

Nečakaná posila! S výpravou bratislavského Slovana odletela dnes na obed do Luxemburska na odvetu 1. predkola Ligy majstrov veľmi známa tvár.

FOTOGALÉRIA: Ján Mucha

Nejedná sa o nového hráča, ale o člena realizačného tímu. Do belasej rodiny sa po 6-ich rokoch vrátil Ján Mucha (40). Bývalý gólman národného mužstva i Slovana bude v klube zastávať pozíciu kouča brankárov.  

Vůjtek s herečkou Kronerovou.
Bývalý slovenský kouč Vůjtek mal úvodný výkop: Legendy v Staškove Zobraziť článok

Už vlani sa na Tehelnom poli pošuškávalo, že by mal realizačný tím posilniť bývalý vynikajúci brankár Ján Mucha, ktorý štartoval na majstrovstvách sveta v roku 2010 v Juhoafrickej republike a nechýbal ani na európskom šampionáte vo Francúzsku 2016. 

„Vlani to boli iba také oťukávačky, reálna ponuka prišla až teraz. Záujem prišiel od trénera Weissa, ale aj vedenia klubu a hoci sme sa dlhšie dohadovali, napokon sme sa dohodli na ročnej spolupráci,“ povedal pre Športový.Čas.sk Ján Mucha.  

Nemecká futbalistka Julia Gwynnová.
Nemecká futbalistka odmietla spoluprácu s Playboyom: Nechcem byť považovaná za sexsymbol! Zobraziť článok

Na Tehelné pole sa tak vracia po šiestich rokoch, v rokoch 2015 až 2017 totiž obliekal dres Slovana. „Teraz prichádzam do inej pozície a je to pre mňa výzva. Vraciam sa do známeho prostredia, veľa ľudí tu poznám, takže sa teším. Poznám osobne aj kanadského gólmana Borjana. Stretli sme sa pred pár rokmi v Turecku, keď ešte chytal za bulharský klub Ludogorec," pokračoval Jano, ktorý v minulosti už tri roky robil trénera gólmanov v poľskom klube Legia Varšava.

Mucha sa prvykrát objavil na tréningu minulý týždečň vo štvrtok, deň po nečakanej domácej remíze v 1. predkole Ligy majstrov s luxemburským celkom Hesperange. „Tento duel som ešte sledoval na tribúne, teraz už budem na lavičke. Všetci vieme, že nás čaká náročná odveta, ale verím, že ju spoločnými silami zvládneme a postúpime ďalej, čo je náš cieľ,“ dodal pred odletom Mucha, ktorý isto bude pripravovať gólmana Borjana aj na prípadný možný jedenástkový rozstrel, keby sa aj v odvete zrodila remíza.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});