Čech sa smeje zo Sagana: Starneš! Žiadaš rešpekt? Veď sám si ho nikdy nemal

Bývalý český cyklista Leopold König reagoval na výroky Petra Sagana. Vidieť krásne, ako zostarol. Teraz žiada rešpekt, pritom v mladosti ...
  • Zdroj: NORTHFOTO

Bývalý český cyklista Leopold König reagoval na výroky Petra Sagana. Vidieť krásne, ako zostarol. Teraz žiada rešpekt, pritom v mladosti ho nikdy k nikomu nemal!

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan vyjadril počas prebiehajúcich pretekov Tour de France sklamanie z nedostatku rešpektu od mladších pretekárov. Kritizoval ich za chýbajúci rešpekt už aj v minulosti, napríklad v súvislosti s močením priamo v pelotóne. No bývalý český cyklista Leopold König nemá pre Saganove sťažnosti pochopenie.

„Nemyslím si to," reagoval Čech na to, či skutočne v pelotóne chýba rešpekt. „Len je krásne vidno, ako Peter zostarol. Nechcem ho kritizovať, skôr si robím srandu. Pri starších cyklistoch je to evidentné. Očakávajú rešpekt. Je dobré, že ho dostanú len do istej miery. Mladí sa neboja," pokračoval König v  podcaste portálu idnes.cz.

Jasper Philipsen ovládol 11. etapu tohtoročnej Tour de France.
Sagan v prvej desiatke, Philipsen má štvrtý triumf Zobraziť článok

Pripomenul, ako nebojácne, dravo a podľa niektorých až drzo vystupoval Sagan v pelotóne v mladosti.

„Sagan naráža na to, že nie je hlavný ťahúň pelotónu. Ide skôr o stret generácií ako o úbytok rešpektu medzi jazdcami. Už v 19-tich rokoch nemal k nikomu žiadny rešpekt. Bolo to v období, keď jazdili slávne mená a tie si na tom dali záležať. Vtedy bola atmosféra v pelotóne iná, ako dnes. Je úsmevné, že sa Sagan sťažuje práve na to," dodal bývalý český pretekár.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});