Na čom jazdí sedemnásobný držiteľ zeleného dresu na Tour de France? Sagan vytiahol delo za 15 000 €!

Na Tour de France len to najlepšie! Peter Sagan (33) jazdí na bicykloch od prestížneho výrobcu Specialized už od roku 2015. Tourminátorovo ...
  • Zdroj: Getty Images

Na Tour de France len to najlepšie! Peter Sagan (33) jazdí na bicykloch od prestížneho výrobcu Specialized už od roku 2015. Tourminátorovo spojenie s touto značkou je tak synonymom pre výkonnosť, inováciu a precíznosť už dlhé roky.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan bicykel

Jeho osobným bicyklom je tento rok nadupané delo Specialized S-Works Tarmac SL7, teda stroj, ktorý bol navrhnutý špeciálne pre svoj unikátny štýl... A to sa, samozrejme, odrazí aj na jeho cene!

Saganov osobný model Specialized S-Works Tarmac SL7 je jedným z najvýkonnejších a najrýchlejších cestných bicyklov na trhu. Tento karbónový zázrak je stavaný s dôrazom na rýchlosť, ovládateľnosť a aerodynamiku, čo ho robí ideálnym pre vášnivých cyklistov a pretekárov.

Tarmac SL7 disponuje vynikajúcou kombináciou ľahkosti a pevnosti, čo sedemnásobný držiteľ zeleného dresu z Tour vie určite oceniť. Karbónový rám bicykla je starostlivo navrhnutý a optimalizovaný pre minimalizáciu hmotnosti a maximalizáciu prenosu energie. Pri jazde na ňom sa zrejme aj sám Peter cíti, ako keby mal krídla...

Bicykel je vybavený najnovšou technológiou vrátane elektronických riadení a výkonných kotúčových bŕzd, čo Saganovi poskytuje presné a spoľahlivé ovládanie. Jeho aerodynamický profil znižuje odpor vzduchu, čo znamená, že šampión v sedle môže dosiahnuť vyššie rýchlosti menším úsilím. Okrem svojho výkonného základu je Tarmac SL7 aj vizuálnym lákadlom. Moderný a štýlový dizajn s elegantnými krivkami a farebnými kombináciami z neho robí skutočnú krásu na francúzskych cestách.

Všetky tieto vymoženosti sa však celkom prirodzene museli odraziť aj na cene, ktorá sa v prípade luxusného modelu S-Works Tarmac SL7 začína od sumy 15 000 eur nahor. Vyšplhať sa môže až do výšky 19 000 eur v závislosti od výbavy.

VÝSTAVNÉ KÚSKY ŠAMPIÓNOV

Poriadne výkonnými strojmi sa môžu pochváliť aj dve najväčšie hviezdy Tour de France. Tadej Pogačar vytiahol pre agresívny útok na žltý dres model Colnago V4Rs. Jonas Vingegaard ho chce zase obhájiť na bicykli Cervélo S5, ktorý mu priniesol šťastie aj vlani.

Španielsky cyklista Pello Bilbao triumfoval v utorkovej desiatej etape 110. ročníka Tour de France.
Víťaz desiatej etapy vzišiel z úniku, Sagan ďaleko za pelotónom Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});