Veľká osobnosť netají sklamanie zo Sagana: Škoda takejto rozlúčky!

Bývalý špičkový cyklista Ján Petrovič netají sklamanie z Petra Sagana. Prehry by mal zvládať inak a škoda takejto rozlúčky!
  • Zdroj: NORTHFOTO

Bývalý špičkový cyklista Ján Petrovič netají sklamanie z Petra Sagana. Prehry by mal zvládať inak a škoda takejto rozlúčky!

FOTOGALÉRIA: Sagan

Bývalý reprezentačný cyklista Ján Petrovič patrí medzi legendy. Šport zažil z pohľadu pretekára, trénera, manažéra či funkcionára. Stále sleduje dianie v cyklistike a neunikli mu ani nedávne M-SR a ČR v Tlmačoch. Saganovi nielenže uniklo víťazstvo, ale po páde vynadal mladému českému pretekárovi, ktorý za nič nemohol. Petrovič netají sklamanie zo Sagana.

„Práve v tom čase sme mali tradičné stretnutie česko-slovenských legiend. Bývalí úspešní cyklisti sa boli pozrieť najskôr na preteky. Zhodli sme sa, že cyklista Saganovho formátu by mal inak zvládať prehry. Zhodil českého pretekára, ktorý za nič nemohol, a ešte mu vynadal. Škoda, že sa takto lúčil so šampionátom na ceste. A k tomu sa prevalilo aj jeho ďalšie alkoholické extempore za volantom…," hovoril Petrovič pre Športweb.

HOROR: Pohľad na Cavendisha a  jeho bolestiv grimasu rozplakal asi každého,
Cavendishova rozprávka nemá šťastný koniec: V 8. etape si zlomil kľúčnu kosť Zobraziť článok

Peter Sagan aktuálne štartuje na svojom poslednom Tour de France, na ktorých nazbieral rekordných sedem zelených dresov. Jeho súčasná výkonnosť je už ale na úplne inej úrovni, na čo upozorňuje aj odborník Petrovič.

„Jeho výkonnosť nie je taká ako pred pár rokmi, nestačila mu už ani na titul na domácom šampionáte, kde v minulosti suverénne triumfoval a aj v silnejšej konkurencii. V pelotóne Tour je to ešte neporovnateľne náročnejšie."

Sagan oznámil, že táto sezóna je jeho posledná a podľa Petroviča čaká po jeho odchode slovenskú cyklistiku ťažké obdobie. „Slovenská cyklistika si zvykla na jeho triumfy, ale to obdobie sa skončilo a čakajú ju ťažké časy. Nevidím momentálne nikoho, kto by sa mohol aspoň priblížiť k Saganovým výsledkom. Pomaly nemáme ani cyklistov."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});