Bejzbalista Bobby Bonilla dostane poslednú výplatu v 72 rokoch: Už 22 rokov nehrá a berie milión ročne!

To je možné len v Amerike! Byť bejzbalistom Bobbym Bonillom by chcel byť asi každý! Veď kto by nechcel raz ročne dostať milión dolárov, ...
  • Zdroj: Getty Images

To je možné len v Amerike! Byť bejzbalistom Bobbym Bonillom by chcel byť asi každý! Veď kto by nechcel raz ročne dostať milión dolárov, hoci by ste boli už 22 rokov na dôchodku! Toto zažíva rok čo rok 1. júla spomínaný športovec, ktorý ukončil kariéru v roku 2001 a inkasovať bude až do roku 2035, keď bude mať 72 rokov!

FOTOGALÉRIA: Bobby Bonilla

Že nemožné? Omyl, je to realita Bobby Bonillu, ktorému spomínanú sumu na základe múdro vyjednanej zmluvy, o ktorej aj v zámorí hovoria ako o obrom finančnom podvode, musí platiť jeho bývalý zamestnávateľ New York Mets.  

Bonilla pôsobil v slávnej MLB medzi rokmi 1986 až 2001, patril medzi osobnosti súťaže, šesťkrát sa zúčastnil All Star Game. Dres New York Mets hájil od roku 1992 do 1995, vrátil sa v roku 1999 a vtedy sa začína príbeh opísaný vyššie.

Klub sa chcel populárneho hráča po nevydarenej sezóne zbaviť, stále s ním však mal zmluvu na dve sezóny a celkom 5,9 milióna dolárov. Bonillov agent Dennis Gilbert vyjednal dohodu, že jeho klient na výplatu počká desať rokov, ale potom bude vždy 1. júla až do roku 2035 dostávať čiastku 1 193 248,20 dolárov, čo zahŕňa dohodnutý úrok 8 %.

Vtedajší majiteľ Mets Fred Wilpon na ponuku kývol, pretože potreboval zdroje na investície, ku ktorým ho zlákal finančník Bernie Madoff. Ten mu sľuboval veľký zisk, ktorým by bez problémov pokryl odloženú výplatu. No ako uvádza stanica CNN, z biznisu nič nebolo a Madoff sa ocitol za mrežami za spreneveru miliárd dolárov dostal 150 rokov. Vo väzení zomrel v roku 2021, no Bonillov kontrakt stále platí. A to tak, že z pôvodne zazmluvnených 5,9 milióna dolárov získa 29,8 milióna!

Zaujímavé je, že v bejzbalovom prostredí platia aj ďalšie podobne lukratívne odložené kontrakty, no kauza Bonilla je tým najznámejším. Bezpochyby aj preto, že nový majiteľ klubu Steve Cohen prikázal, aby sa 1. júla konala každý rok veľkolepá oslava na štadióne.

Sám Bonilla pre USA Today Sports poznamenal, ľudia zabúdajú na jeho narodeniny, ale na 1. júl nezabúda nikto...

Petre nebolo všetko jedno, keď oznamovala, že brat Boris s ňou nebude chodiť z pretekov na preteky.
Vlhovej zmena pristala: S mejkapom a novým účesom vyzerá sexy! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});