Majiteľ tímu F1 Aston Martin Lawrence Stroll: Už som mal byť rytierom!

Je o tom presvedčený a teraz sa snaží presvedčiť aj ostatných! „Mal by som byť pasovaný za rytiera,“ vyhlasuje o sebe majiteľ tímu F1 ...
  • Zdroj: getty images

Je o tom presvedčený a teraz sa snaží presvedčiť aj ostatných! „Mal by som byť pasovaný za rytiera,“ vyhlasuje o sebe majiteľ tímu F1 Aston Martin Lawrence Stroll (63), celým menom Lawrence Sheldon Strulovič.

FOTOGALÉRIA: Aston Martin

Rytiersky titul si zaslúži predovšetkým preto, že „zachránil“ tisíce pracovných miest v britskej automobilke, uvádza PlanetF1. Odkedy Lawrence Stroll vstúpil do sveta Formuly 1 kúpou Force Indie, uplynulo šesť rokov. Tím sa v roku 2019 premenoval na Racing Point a o rok neskôr sa začali rokovania o návrate Aston Martin do pretekárskeho cirkusu. V nasledujúcich rokoch investícia priniesla svoje výsledky: okrem toho, že cena akcií Aston Martin stúpla, tím sa stal do roku 2023 jedným z najsilnejších hráčov v seriáli MS efjednotky, na čo je Stroll aj patrične hrdý.

Holanďan Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Rakúska
Verstappen opäť nezaváhal: Piatym víťazstvom za sebou potvrdil dominanciu! Zobraziť článok

„Mal by som byť pasovaný za rytiera za to, čo som urobil. Zachránil som tisíce pracovných miest a vo Formule 1 som postavil továreň so stovkami miliónov,“ cituje podnikateľa spomínaný zdroj a dodáva, že Lawrence Stroll môže byť naozaj spokojný, keďže Aston Martin je v hodnotení konštruktérov tretí, iba 13 bodov za Mercedesom.

Zakážu celebritám na trať F1?
Vedenie F1 zvažuje zákaz celebrít pri štartoch: Za všetko môže Neymar! Zobraziť článok

Vo farbách britskej stajne sa dvojnásobný majster sveta Fernando Alonso dokázal v sezóne 2023 postaviť šesťkrát na stupne víťazov a v TOP 10 sa pravidelne umiestňuje aj jeho syn Lance, pre ktorého podľa mnohých bohatý otec tím v začiatkoch svojho investovania kupoval.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});