Tréner PSG vo veľkých problémoch: Mali mu prekážať hráči tmavej pleti!

Tréner futbalistov Paríž St. Germain Christophe Galtier bol zadržaný v rámci vyšetrovania prípadu údajných diskriminačných a rasistických ...
  • Zdroj: Northfoto

Tréner futbalistov Paríž St. Germain Christophe Galtier bol zadržaný v rámci vyšetrovania prípadu údajných diskriminačných a rasistických výrokov.

FOTOGALÉRIA: Christophe Galtier

Šesťdesiatpäťročný kouč čelí obvineniu, že sa počas predchádzajúceho angažmánu v Nice dopustil nevhodných poznámok na adresu hráčov tmavej pleti a moslimov. Agentúra AP s odvolaním sa na prokurátora Xaviera Bonhommea uviedla, že vo väzbe je tiež trénerov syn John Valovic-Galtier.

O údajných Galtierových výrokoch písal v auguste roku 2021 vtedajší riaditeľ Nice Julien Fournier v e-maili, ktorý sa v apríli dostal na verejnosť. "Odpovedal mi (Galtier), že by som mal vziať do úvahy realitu tohto mesta a že by sme nemali mať v tíme toľko čiernych a moslimských hráčov. Povedal mi o svojej túžbe výrazne zmeniť zloženie tímu a špecifikoval, že chce čo najviac znížiť počet moslimských hráčov," napísal Fournier vtedy Daveu Brailsfordovi, šéfovi športovej sekcie spoločnosti Ineos, ktorá je majiteľom OGC Nice.

Galtier už skôr dôrazne poprel, že by sa podobných výrokov dopustil, a vyhlásil, že podnikne právne kroky proti ľuďom, ktorí poškodili jeho česť. Niekdajší obranca je podľa médií už po jednej sezóne na odchode z PSG. Parížsky tím síce pod Galtierovým vedením obhájil francúzsky titul, ale v Lige majstrov vypadol už v osemfinále s Bayernom Mníchov.

Francúzsky futbalový útočník Karim Benzema si musí po prestupe do Saudskej Arábie zvykať na nové prostredie i kultúru.
Americká priateľka Benzemu konvertovala na islam: Plakala som ako malé dievča! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});