Bývalá svetová jednotka Caroline Wozniacka šokovala: Teší sa aj Serena!

Dánska tenistka a bývalá svetová jednotka Caroline Wozniacka (32) ohlásila po viac ako trojročnej pauze návrat na kurty.

Dánska tenistka a bývalá svetová jednotka Caroline Wozniacka (32) ohlásila po viac ako trojročnej pauze návrat na kurty.

Fotogaléria

Chce ukázať svojim deťom niečo zo svojho umenia priamo v súťažných zápasoch. Na okruhu WTA by sa mala opäť objaviť už v auguste v generálke pred grandslamovým US Open, na ktorý dostane voľnú kartu.

Wozniacka sa s profesionálnym tenisom rozlúčila po Australian Open 2020, čiže dva roky po svojom najväčšom úspechu.

Práve na prvom turnaji veľkej štvorky sa tešila zo svojho jediného grandslamového titulu. „Za posledné tri roky mimo hry som mala možnosť vynahradiť si čas s rodinou. Stala som sa matkou a teraz mám dve krásne deti, za ktoré som nesmierne vďačná. Ale stále mám ciele, ktoré chcem splniť. Túžim ukázať mojim deťom, že za svojím snom môžu kráčať bez ohľadu na vek alebo životnú úlohu. Rozhodli sme sa ako rodina, že je čas. Vraciam sa hrať a neviem sa dočkať!“ uviedla k návratu na instagrame. S manželom a bývalým hráčom NBA Davidom Leem (40) má dcéru Oliviu a syna Jamesa.

S tenisovou raketou v ruke sa na začiatku júna predstavila na turnaji legiend v rámci Roland Garros. Ako prezradila magazínu Vogue, obnovenú premiéru zažije na augustovom turnaji v Kanade, odkiaľ sa presunie do New Yorku na záverečný grandslam sezóny US Open. „Cieľom sú určite aj OH 2024 v Paríži,“ doplnila k plánom.

Kariéru prerušila pre reumatoidnú artritídu. Bývalá líderka ženského rebríčka WTA uviedla, že jej ochorenie ustúpilo do remisie. Nevie však povedať, ako dlho bude môcť hrať na najvyššej úrovni. „Viem, že o päť rokov, keď budú deti v škole, už bude neskoro,“ dodala.

Teší sa aj Serena

Dánkinou veľmi dobrou kamarátkou je Američanka Serena Williamsová (41), ktorá pred dvoma mesiacmi ohlásila, že čaká druhé dieťa. „Doslova sa neviem dočkať. Som rada, že už o tom nemusím mlčať,“ napísala na instagrame Serena. Tá odohrala svoj posledný zápas na minuloročnom US Open.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});