Gólman Adam Gajan neskrýval radosť: Vedel som, že si ma vezme Chicago

Zapísal sa do histórie! Hokejista Adam Gajan (19) sa stal najvyššie draftovaným Slovákom v NHL medzi brankármi. V 2. kole si ho z 35. ...
  • Zdroj: Getty Images

Zapísal sa do histórie! Hokejista Adam Gajan (19) sa stal najvyššie draftovaným Slovákom v NHL medzi brankármi. V 2. kole si ho z 35. priečky vybral klub Chicago Blackhawks. Popradčan prekonal národný rekord Petra Budaja (40), ktorého si Colorado Avalanche vybralo v roku 2001 zo 63. priečky.

FOTOGALÉRIA: Adam Gajan

Tohtoročný draft nováčikov do zámorskej NHL bol pre Slovensko najúspešnejší od roku 2004, kluby si vybrali dokopy osem Slovákov. Medzi nich sa zaradil aj talentovaný gólman Adam Gajan, ktorého si vybral slávny klub z Chicaga, kde v minulosti získal tri Stanleyho poháre útočník Marián Hossa.

„Prežívam neskutočné pocity. Je super byť draftovaný z 35. miesta ako prvý brankár. A som veľmi rád, že je to práve Chicago,“ povedal na úvod pre Nový Čas Gajan, ktorý si bol vopred istý, že si ho vyberie tím Jastrabov.

„Ja som stále hovoril, že to bude práve tento klub, a všetci si zo mňa robili žarty. Vedel som, že mali o mňa záujem. Najmä skaut brankárov sa so mnou veľa rozprával. A v deň draftu mi napísal, že mi drží palce. Odpísal som mu: ‚Dúfam, že ma zoberiete z 35. priečky.‘ Nepotvrdil mi to, ale ja som veril, že to vyjde,“ doplnil Gajan, ktorého prišiel do Nashvillu podporiť aj Ján Lašák a jeho bývalý kouč zo Skalice Dušan Vlk.

Ján Lašák.
Hokejový majster sveta Ján Lašák sa po 20 rokoch vrátil do Nashvillu: Teraz už mám čas chodiť po meste Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});