Hokejový majster sveta Ján Lašák sa po 20 rokoch vrátil do Nashvillu: Teraz už mám čas chodiť po meste

Vrátil sa tam, kde začal svoju veľkú kariéru! Reč je o bývalom gólmanovi a majstrovi sveta z roku 2002 Jánovi Lašákovi (44). Ten sa v ...
  • Zdroj: anc

Vrátil sa tam, kde začal svoju veľkú kariéru! Reč je o bývalom gólmanovi a majstrovi sveta z roku 2002 Jánovi Lašákovi (44). Ten sa v týchto dňoch nachádza pracovne v americkom meste Nashville, kde sa konal draft NHL 2023.

FOTOGALÉRIA: Ján Lašák - Nashville

Pre Nový Čas si zaspomínal na staré časy v zámorí a veľmi ho potešilo aj to, že v 2. kole draftoval klub Chicago Blackhawks talentovaného gólmana Adana Gajana (19) a celkovo ďalších sedem hráčov spod Tatier! 

Práve mesto Nashville bolo v rokoch 2001 - 2003 jedinou destináciou, v ktorej Ján Lašák pôsobil v slávnej NHL. Za tím Predátorov odchytal v profilige síce iba šesť stretnutí, ale napriek tomu sa rád vrátil do známeho prostredia.

„Ten čas veľmi rýchlo letí. Je to naozaj dávno, čo som tu pôsobil. Už dlhých 20 rokov, ale spomienky mám krásne. Bol to môj jediný dotyk s NHL, ale veľmi si to vážim. V tejto aréne, kde sa konal tohtoročný draft, som odohral necelé dva zápasy. Ostatné štyri som odchytal na štadiónoch súperov,“ povedal na úvod pre Nový Čas Lašák.

Tomáš Tatar (v bielom) je s Devils krok od vypadnutia z play off.
Útočník Tatar končí v Jersey: Som zvedavý, kde napokon zakotvím Zobraziť článok

Chodia po koncertoch

Na otázku, či spoznal po toľkých rokoch mesto, odvetil: „Po dvadsiatich rokoch je to iný Nashville, ako som poznal ja. Navyše vtedy som bol mladý hráč a nedovolil som si chodiť večer do mesta. Teraz to dobieham (smiech).“

Nashville je známy tým, že je to mesto country hudby. „Chodíme s kolegom, ktorý prišiel so mnou do Ameriky pracovne, každý večer do mesta na koncerty. Naozaj to tu žije a užívame si to.“

Úspešný projekt VTB

Lašáka potešilo, že gólmana Adama Gajana draftovalo v 2. kole Chicago. „Mali sme indície, že Adam mohol byť vybraný už v 1. kole, napokon sa tak stalo hneď v úvode druhého, čo je paráda. Adam prešiel od 15 rokov celým naším projektom Výchova talentovaných brankárov (VTB), kde ja zastupujem všetkých trénerov gólmanov na Slovensku. Veríme, že v budúcnosti budú vybraní ďalší mladí brankári. Trošku nerozumiem tomu, prečo nebol draftovaný aj brankár Samuel Urban. Ale nevadí, je to skvelý gólman a nemám o neho obavy,“ dodal.

Rus mal v Poľsku získavať cenné informácie.
Predstieral, že je hokejista: V Poľsku zatkli ruského špióna! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});