Skvelý výsledok na EH: Slovenskí kanoisti vylovili z kanála Kolna striebro

Slovenskí kanoisti Alexander Slafkovský, Marko Mirgorodský a Matej Beňuš získali na III. európskych hrách strieborné medaily v disciplíne ...
  • Zdroj: TASR/Andrej Galica

Slovenskí kanoisti Alexander Slafkovský, Marko Mirgorodský a Matej Beňuš získali na III. európskych hrách strieborné medaily v disciplíne 3xC1.

FOTOGALÉRIA: 3xC1

V piatkovom finále v Krakove nestačili iba na víťazných Nemcov, za ktorými zaostali o 3,91 sekundy. Bronz vybojovali Briti (+6,15).

Slovenské reprezentantky Soňa Stanovská, Zuzana Paňková a Emanuela Luknárová skončili v hliadkach s ôsmymi trestnými sekundami na 6. mieste s mankom 14,48 s na víťazné Češky. Podujatie je pre vodných slalomárov zároveň aj majstrovstvami Európy.

Pri predstavení účastníkov Tour de France sa držala minúta ticha za zosnulého Mädera.
Emotívny začiatok pred Tour de France: Spomínalo sa na zosnulého Gina Mädera († 26) Zobraziť článok

Slovákom sedel kanál Kolna na rieke Wisla. Mirgorodský a Beňuš predviedli čistú jazdu, jediné dve trestné sekundy si pripísal Slafkovský na štvrtej bránke. Po dojazde do cieľa mali slovenskí reprezentanti na konte tri dvojsekundové tresty, ale rozhodcovia im dodatočne dva dotyky ubrali. Nemci v zložení Anton Franz, Sideris Tasiadis a Timo Trummer zajazdili čisto a obhájili titul kontinentálnych šampiónov.

Menej sa darilo slovenským kanoistkám, ktoré v hliadkach obhajovali zlato z predošlých ME. Stanovská ťukla dve bránky, Paňková  a Luknárová mali zhodne po jednom dotyku. V spodnej časti trate sa na chvíľu "zasekli" a stratili drahocenné sekundy. Zo zlata sa radovali české reprezentantky v zložení Tereza Fišerová, Tereza Kneblová a Gabriela Satková, ktoré s jedinou chybou na 20. bránke zvíťazili v čase 115,54 s. Druhé skončili Britky, tretie Nemky.

Peter Sagan pred Tour de France neprežíva najvydarenejšie obdobie.
Sagan znova ukázal, prečo ho ľudia milujú: Povahu šoumena nezaprel Zobraziť článok

EH - vodný slalom - 3xC1:

finále - muži: 1. Nemecko (Anton Franz, Sideris Tasiadis, Timo Trummer) 101,69 s (0), 2. SLOVENSKO (Alexander Slafkovský, Marko Mirgorodský, Matej Beňuš) +3,91 s (2), 3. Veľká Británia (Adam Burgess, James Kettle, Ryan Westley) +6,15 (4), 4. Taliansko +7,48 (4), 5. Francúzsko +7,57 (8), 6. Česko +9,84 (6)

finále - ženy: 1. Česko (Tereza Fišerová, Tereza Kneblová, Gabriela Satková) 115,54 s (2), 2. Veľká Británia (Mallory Franklinová, Sophie Ogilvieová, Kimberley Woodsová) +2,80 (4), 3. Nemecko (Andrea Herzogová, Elena Liliková, Nele Baynová) +4,06 (2), 4. Španielsko +4,90 (4), 5. Slovinsko +11,08 (4), 6. SLOVENSKO (Soňa Stanovská, Zuzana Paňková, Emanuela Luknárová) +14,48 (8)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});