Futbalový klub im už nestačí: Známi herci z Hollywoodu kúpili podiel v slávnom tíme F1

Milovníci športu. Hollywoodskí herci Ryan Reynolds (46) a Rob McElhenney (46) sú už istý čas majiteľmi waleského futbalového klubu Wrexham ...
  • Zdroj: Northfoto

Milovníci športu. Hollywoodskí herci Ryan Reynolds (46) a Rob McElhenney (46) sú už istý čas majiteľmi waleského futbalového klubu Wrexham FC. To im ale podľa všetkého neštačí. Teraz totiž kúpili podiel v tíme Formule 1 Alpine Racing.

FOTOGALÉRIA: Známi herci z Hollywoodu kúpili podiel v slávnom tíme F1

Celková hodnota stajne Alpine Racing sa odhaduje na 706 miliónov libier a slávni herci sa rozhodli, že získajú jej časť. Pripojili sa k skupinám Otro Capital a RedBird Capital Partners a dohromady vykonali transakciu v hodnote 171 miliónov libier, čo je v prepočte takmer 200 miliónov eur. Momentálne tak vlastnia 24% slávneho francúzskeho tímu.

„Toto spojenie je dôležitým krokom k zvýšeniu našej výkonnosti na všetkých úrovniach," povedal podľa britského webu Daily Mail generálny riaditeľ Alpine Racing Laurent Rossi.

„Získané dodatočné príjmy budú reinvestované do tímu s cieľom urýchliť náš plán, ktorého cieľom je dohnať tých najlepších. To sa týka hlavne zázemia a vybavenia," doplnil ďalej Rossi.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});