Hviezda opúšťajúca Slovan nakladá klubu: TOTO je neakceptovateľné!

Slovenský reprezentant Vernon de Marco (30) odchádza po siedmich rokoch zo Slovana Bratislava! Prehovoril o dôvodoch svojho rozhodnutia ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Slovenský reprezentant Vernon de Marco (30) odchádza po siedmich rokoch zo Slovana Bratislava! Prehovoril o dôvodoch svojho rozhodnutia a poriadne naložil klubu.

FOTOGALÉRIA: Vernon de Marco

Slovanu Bratislava pomohol k zisku štyroch majstrovských titulov, trikrát k triumfu v pohári, hral v pohárovej Európe. Obranca Vernon de Marco sa počas siedmich rokov na Tehelnom poli vypracoval medzi kľúčové osobnosti tímu a po prijatí slovenského občianstva sa stal aj reprezentantom. Napriek tomu sa rozhodol belasých opustiť. Otvorene o dôvodoch svojho rozhodnutia prehovoril pre Denník Šport.

„Minulý rok som vyslovil nespokojnosť so svojim platom, poprosil som vedenie klubu, či by nemohlo vylepšiť kontrakt, ktorý som mal platný do leta 2023. Respektíve, povedal som, že ak to nie je možné, pochopím to, len nech ma uvoľnia a ja si skúsim vyrokovať želané podmienky inde," premietol De Marco situáciu, ktorá nastala vlani.

Slovan na úvod prípravy zdolal rozdielom triedy rumunský Kluž. (Ilustračné foto)
Slovan vstúpil do prípravy jasnou výhrou, nováčik z Košíc deklasoval prvoligistu Zobraziť článok

„Klub mi nechcel zvýšiť plat, čo som akceptoval. Správal som sa ďalej ako profesionál a zodpovedne som pristupoval k svojej robote. Klub sa rozhodol so mnou rokovať až v čase, keď sa môj kontrakt napĺňal. Vedenie mi predostrelo návrh novej zmluvy, podľa ktorej by som bol stále jeden z najhoršie platených hráčov základnej zostavy," prezrádza reprezentant Slovenska.

„Nebolo pre mňa akceptovateľné ho prijať, pretože by som sa cítil nedocenený. V klube som vždy cítil rešpekt, každý sa ku mne správal výborne, ale plat a návrh novej zmluvy môjmu postaveniu nezodpovedal. Beriem to normálne, aj o tomto je futbalový biznis. Nikto nie je nenahraditeľný. Som vďačný za pôsobenie v Slovane. Nedohodli sme sa, to sa stáva," zachováva si De Marco nadhľad aj napriek tomu, že s vedením belasých nenašiel spoločnú reč v rokovaniach o novej zmluve.

Okrem, podľa slov De Marca, neakceptovateľných finančných podmienok v návrhu novej zmluvy, sklamal obrancu aj prístup vedenia Slovana Bratislava.

„Mrzí ma len to, že mi zatiaľ nikto z vedenia nepovedal ani slovo na záver. Naučilo ma to nemať očakávania, hoci si myslím, že jedno ďakujem aspoň formou správy som si zaslúžil. Nie som prvý hráč, s ktorým sa klub rozlúčil podobne. Z toho by sa mohol Slovan poučiť, aby sa v budúcnosti niečo také neopakovalo pri futbalistoch ako Weiss ml., Kucka či Čavrič, ktorí si určite zaslúžia peknú rozlúčku."

S Vernonom De Marcom sa rozlúčil aspoň tréner Vladimír Weiss st. a spoluhráči.

„Telefonicky sa mi však ozval tréner Vladimír Weiss st., ktorého si veľmi vážim za to, že mi priamo povedal všetko, čo chcel. No a samozrejme, dostalo sa mi podpory od úžasných spoluhráčov.“

De Marco by mal po odchode zo Slovana Bratislava podľa posledných správ pôsobiť v Katare.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk