Vlani uhádol Slafkovského aj Sýkoru: Najpresnejší draftový odhad je tu!

Draftový rebríček, na ktorý všetci hokejoví fanúšikovia čakali! Zámorský novinár Bob McKenzie z TSN dlhé roky prináša najpresnejšie draftové ...
  • Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj

Draftový rebríček, na ktorý všetci hokejoví fanúšikovia čakali! Zámorský novinár Bob McKenzie z TSN dlhé roky prináša najpresnejšie draftové prognózy. Vlani napríklad uhádol umiestnenia Juraja Slafkovského či Adama Sýkoru. Ako tento rok vidí Slovákov?

FOTOGALÉRIA: Slováci draft NHL

Vstupný draft do NHL sa uskutoční už o pár dní (výbery v 1. kole zo stredy na štvrtok) a je tu najočakávanejšia prognóza! Bob McKenzie z TSN prináša dlhé roky najpresnejšie draftové odhady. Vlani napríklad uhádol presné umiestnenia Juraja Slafkovského či Adama Sýkoru.

Jeho rebríček funguje na základe hodnotení oslovených skautov z desiatich klubov NHL, možno aj preto je dlhé roky najpresnejší. A ako to tento zámorský expert vidí v tohtoročnom drafte? TOP 5 by mala podľa neho byť v tomto zložení: Connor Bedard, Adam Fantilli, Leo Carlsson, Will Smith a Matvej Mičkov.

McKenzie zverejnil prognózu TOP 100 draftu a zaradil do nej sedmičku slovenských hokejistov. Draft siedmych hráčov v prvých troch kolách by bol pre slovenský hokej ďalší obrovský úspech. Dalibor Dvorský skončil v jeho záverečnom rebríčku na 7. mieste a vybrala by si ho teda Philadelphia Flyers. V 1. kole by bol aj útočník Samuel Honzek, po ktorom by zo 17. miesta siahol Detroit Red Wings.

Dalibor Dvorský je pevnou súčasťou mládežnických výberov.
Dalibor Dvorský si našiel nový klub: Podpis príde ešte pred draftom! Zobraziť článok

Len tesne za bránami prvého kola sa umiestnil obranca Maxim Štrbák. Z 33. pozície by si ho vybral tím Anaheim Ducks, dres ktorého oblieka aj Pavol Regenda. V druhom kole by nasledoval aj najlepší brankár majstrovstiev sveta do 20 rokov Adam Gajan. Podľa McKenzieho by si ho zo 60. miesta mohol vybrať tiež Anaheim.

V 3. kole prognózuje McKenzie draft ďalších troch Slovákov. Jedno z najpríjemnejších prekvapení majstrovstiev sveta do 18 rokov Juraja Pekarčíka by si podľa neho zo 71. miesta vybrala Carolina Hurricanes. Len o stupienok nižšie v poradí zámorského experta sa nachádza útočník Martin Mišiak, ktorý by tak pripadol tímu Arizona Coyotes. TOP 75 uzatvára útočník Alex Čiernik, putoval by do Vancouveru Canucks.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});