Nechutný rasizmus nemeckých fanúšikov: Supertalent Borussie Dortmund poriadne vypenil

Nechutná dohra po nečakanej deľbe bodov. Nemeckí futbalisti v prvom zápase na ME hráčov do 21 rokov len remizovali s Izraelom 1:1. Všetko ...
  • Zdroj: Northfoto

Nechutná dohra po nečakanej deľbe bodov. Nemeckí futbalisti v prvom zápase na ME hráčov do 21 rokov len remizovali s Izraelom 1:1. Všetko však mohlo byť inak, keby Moukoko (18) a Ngankam (22) premenili svoje pokutové kopy. Obaja talentovaní hráči boli následne dourážaní na sociálnych sieťach.

FOTOGALÉRIA: Youssoufa Moukoko

Nádejný mladík Borussie Dortmund Youssoufa Moukoko nepremenil pokutový kop už v tretej minúte a Izrael sa o pár momentov neskôr dostal do vedenia. Nemecký výber síce ešte do konca prvého polčasu vyrovnal, ale v tom druhom už na súperovu obranu nenašiel recept. Favoritovi nepomohla ani dlhá početná výhoda a všetky nádeje na zisk troch bodov zhasli desať minút pred koncom, keď druhú penaltu nepremenil o niečo skúsenejší Jessic Ngankam.

Po prekvapivej remíze 1:1 instagramové účty oboch neúspešných exekútorov zaplavili emotikony opíc s rôznymi nemiestnymi nadávkami. „Sú to naozaj škaredé komentáre. Keď vyhráme, sme všetci Nemci. Keď prehráme, sme černosi, a hneď prídu opičie komentáre. Takéto veci do futbalu nepatria. Je to nechutné," povedal pre nemecký denník Kicker Moukoko.

Nie je to prvýkrát, čo na talentovaného futbalistu zaútočili takýmto spôsobom. „Tentokrát ma to skutočne ranilo. Snažíme sa kopať penalty, ako najlepšie vieme. Jednoducho sme obaja minuli a musíme sa s tým zmieriť," vysvetľoval ďalej.

Ľubomír Šatka (vľavo) si prvýkrát v kariére zahrá tureckú najvyššiu súťaž.
Stálica slovenskej reprezentácie mení dres: Premiérovo si vyskúša pôsobenie v tejto súťaži! Zobraziť článok

„Sú to ľudia, ktorí nemajú nič iné na práci. Všetci sme rovnakí, všetci máme rovnakú krv. Už je toho dosť a musíme sa proti tomu ohradiť," vyjadril sa jasne rodák z Kamerunu. Stiahnutie sa zo sociálnych sietí ale nepovažuje za dobrý krok. „To by bola zlá cesta. Proti týmto ľuďom, týmto id**tom, sa musí bojovať," ostro dodal.

V rozhovore taktiež nezabudol na svojho spoluhráča Jessica Ngankama, ktorý rovnako nepremenil pokutový kop. „Jessicovi som povedal, aby nevešal hlavu. Sme tím a chceme hrať futbal," uzavrel Moukoko.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});