Nemeckí futbalisti po nepremenených penaltách: Hnev a rasistické urážky

Obaja nemeckí futbalisti po nepremenených penaltách na úvod majstrovstiev Európy hráčov do 21 rokov čelili rasistickým urážkam.
  • Zdroj: TASR/AP

Obaja nemeckí futbalisti po nepremenených penaltách na úvod majstrovstiev Európy hráčov do 21 rokov čelili rasistickým urážkam.

Youssoufa Moukoko a Jessic Ngankám, ktorí sú tmavej pleti, sa na instagrame stali terčom nenávistných komentárov po remíze 1:1 s Izraelom. Oba tímy budú v skupine v Gruzínsku súpermi českej dvadsaťjednotky.

Úradujúci slovenský majster pokračuje v posilňovaní kádra.
Futbalový Slovan naberá na kvalite: Angažoval Chorváta s čuchom na góly Zobraziť článok

Osemnásťročný Moukoko z Borussie Dortmund zahodil penaltu v tretej minúte, o štyri roky starší útočník Ngankám, hrajúci za druholigový Fürth, mohol skórovať v 80. minúte. Po zápase sa na nich zniesli rasistické urážky a emotikony opíc.

"Keď vyhráme, sme všetci Nemci. Keď prehráme, prídu tieto opičie komentáre. Takéto veci do futbalu nepatria. Dosť to bolí," povedal Moukoko nemeckým médiám. Pohoršení boli aj ďalší členovia reprezentácie, obhajujúci na Eure titul.

Francúzsky futbalista Kylian Mbappe.
Messi dal pred odchodom radu Mbappemu: TOTO bude víťazný projekt, tam choď! Zobraziť článok

"Je absurdné, keď sa ľudia anonymne vyjadrujú na internete a chlapcov rasisticky urážajú," povedal kouč Antonio Di Salvo. S jeho zverencami sa českí futbalisti stretnú v nedeľu. Česi turnaj vo štvrtok začali prehrou 0:2 s Anglickom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});