Český šampionát má smutnú dohru: Motokrosár († 31) prehral svoj boj o život

Maďarský motokrosár Bence Szvoboda († 31) podľahol vážnym zraneniam hlavy, ktoré utrpel v nedeľňajších pretekoch majstrovstiev Českej ...
  • 2Galéria
  • Zdroj: instagram/benceszvoboda_521

Maďarský motokrosár Bence Szvoboda († 31) podľahol vážnym zraneniam hlavy, ktoré utrpel v nedeľňajších pretekoch majstrovstiev Českej republiky v Pacove. 

Fotogaléria

O smrti jazdca informoval jeho tím HTS na sociálnych sieťach.

Szvoboda sa po havárii podrobil v nemocnici v Prahe akútnej operácii. Pondelkové vyšetrenie však ukázalo, že má poškodený mozog.

Skúsený maďarský jazdec spadol po skoku v úvode prvej jazdy. Zranenie hlavy utrpel po následnom strete s motocyklom jedného zo súperov.

Maďarský motokrosár Bence Szvoboda utrpel v nedeľňajších pretekoch majstrovstiev Českej republiky v Pacove vážne zranenie hlavy a v nemocnici bojuje o život. 
Chvíle hrôzy v Česku: Maďarský motokrosár po páde bojuje o život Zobraziť článok

"Dnes predpoludním prehrala mimoriadna osobnosť maďarského motokrosu najväčší boj svojho života. Je to pre nás všetkých nepochopiteľná tragédia. Bolesť, ktorú nám to prináša, je neznesiteľná," uviedol maďarský tím HTS.

"Spomínajte na človeka, ktorý bol symbolom sily, vôle a vytrvalosti. Toho, kto sa nikdy nevzdal a vždy sa snažil zo seba dostať maximum. Spomeňte si na kamaráta, ktorý vždy dokázal všetkých okolo rozveseliť svojím drzým úsmevom. Spomeňte si na chlapca, ktorý si vážil lásky a podpory svojej rodiny,"´napísali zástupcovia stajne.

Szvoboda sa tento rok znovu zapojil do českého šampionátu po štyroch rokoch. V minulosti české majstrovstvá dvakrát ovládol. V roku 2017 vyhral v kategórii MX2 a dva roky nato zvíťazil v kráľovskej triede MX1. Desaťkrát sa stal majstrom Maďarska. Už ako 19-ročný dokázal bodovať na majstrovstvách sveta.

V českom motokrosovom šampionáte ide o prvú smrteľnú nehodu od roku 2009, keď sa v pretekoch družstiev v Lokti nad Ohří vážne zranil 18-ročný Michael Špaček.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});