Chvíle hrôzy v Česku: Maďarský motokrosár po páde bojuje o život

Maďarský motokrosár Bence Szvoboda (31) utrpel v nedeľňajších pretekoch majstrovstiev Českej republiky v Pacove vážne zranenie hlavy ...
  • Zdroj: instagram/benceszvoboda_521

Maďarský motokrosár Bence Szvoboda (31) utrpel v nedeľňajších pretekoch majstrovstiev Českej republiky v Pacove vážne zranenie hlavy a v nemocnici bojuje o život. 

Jeho tím HTS na facebooku oznámil, že sa jazdec v nemocnici v Prahe podrobil akútnej operácii. Vyšetrenie však ukázalo, že Szvoboda má poškodený mozog.

(ilustračné foto).
Smutná správa zasiahla český šport! Zomrel päťnásobný majster sveta († 40): Zanechal po sebe malého synčeka Zobraziť článok

"Jeho telo bojuje o prežitie. V tejto chvíli nie je možné predvídať, ako dlho to bude trvať," uviedol maďarský tím, ktorý poprel niektoré správy na sociálnych sieťach, že Szvoboda svojmu zraneniu podľahol. "V nemocnici sú s ním rodičia, aby svojmu synovi pomáhali do poslednej chvíle."

Olympijská medailistka a niekdajšia majsterka sveta v behu na 100 m Tori Bowieová zomrela po komplikáciách pri pôrode.
Americkú atlétku († 32) našli v jej dome mŕtvu: Bola v ôsmom mesiaci tehotenstva Zobraziť článok

Szvoboda, ktorý sa tento rok znovu zapojil do českého šampionátu po štyroch rokoch, spadol po skoku v úvode prvej jazdy v Pacove. Zranenie hlavy utrpel po strete s motocyklom jedného zo súperov.

V minulosti české majstrovstvá dvakrát ovládol. V roku 2017 vyhral v kategórii MX2 a dva roky nato zvíťazil v kráľovskej triede MX1. Desaťkrát sa stal majstrom Maďarska. Už ako 19-ročný dokázal bodovať na majstrovstvách sveta.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});