Obrovská tragédia: Zomrel reprezentant a najlepší obranca ligy (†38)

Tragická správa, ktorá prišla ako blesk z jasného neba! Navždy odišiel futbalový reprezentant a niekdajší najlepší obranca ligy, mal ...
  • Zdroj: iStock

Tragická správa, ktorá prišla ako blesk z jasného neba! Navždy odišiel futbalový reprezentant a niekdajší najlepší obranca ligy, mal len 38 rokov.

Tragická správa zasiahla lotyšský futbal! Zomrel bývalý reprezentačný obranca Gints Freimanis (†38). Osudným sa mu stala zákerná rakovina kože, ktorú mu diagnostikovali v pokročilom štádiu v októbri 2021. Lekári objavili metastázy v pečeni, pľúcach a obličkách.

Zdalo sa, že liečba chemoterapiou zaberá, ale v januári prišiel šok, keď Freimanisovi objavili metastázy aj v mozgu. Vo februári žiadal verejnosť o pomoc. „Potrebujeme vašu pomoc, aby sme mohli pokračovať v liečbe. Nech je boh milostivý,“ napísal bývalý reprezentant.

Na štadióne River Plate zomrel fanúšik po páde z tribúny.
Tragédia na zápase River Plate: Fanúšik zomrel po páde z tribúny! Zobraziť článok

Freimanis priviedol v sezóne 2015-16 tím FK Jelgava k historickému maximu, druhému miestu v lotyšskej lige a vyhlásili ho za najlepšieho obrancu súťaže. Za reprezentáciu Lotyšska odohral celkovo trinásť zápasov, jediný gól strelil pri prehre s Maďarskom v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2018.

„Gints Freimanis zostane navždy v pamäti fanúšikov ako neústupný bojovník na ihrisku, v záujme svojho tímu bol pripravený na čokoľvek. Tvrdo pracujúci muž s vysokými životnými zásadami a žiarivou dobrotou,“  reagoval na úmrtie Freimanisa Lotyšský futbalový zväz.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});