Česká legenda tvrdo komentuje fiasko na MS: Keby hrali ešte Rusi...

Tréner Vladimír Růžička označil majstrovstvá sveta v Tampere a Rige, na ktorých česká hokejová reprezentácia vypadla vo štvrťfinále a ...

Tréner Vladimír Růžička označil majstrovstvá sveta v Tampere a Rige, na ktorých česká hokejová reprezentácia vypadla vo štvrťfinále a obsadila konečné ôsme miesto, za celkovo nevydarené.

Fotogaléria

České výkony poznamenali zranenia Lukáša Sedláka a Filipa Chytila, ktorým sa v úvode darilo a mali patriť medzi kľúčových hráčov. "Určite to tím poznačilo," súhlasil Ružička.

Bez ohľadu na to ale nebol nadšený z herného štýlu tímu."Celkovo mi chýbať náš dravý, rýchly hokej. Príde mi, že hráči stále rozmýšľajú, ako budú stáť v našom obrannom pásme pred bránkou a zabúdame, ako budeme hrať do útoku. Pritom tam sme nebezpeční a vieme to. Každý videl, že to veľmi dobré nebolo. V skupine sme mali z veľmocí len Kanadu a Švajčiarsko a skončili sme štvrtí. Keby tam bolo Rusko, tak nebudeme hrať štvrťfinále? To nie je dobré," povedal.

59-ročný kouč sa zároveň pozastavil nad nasadzovaním brankárov a rozhodnutím trénerského štábu neurčiť jednotku. "Osobne si myslím, že to nie je dobré ani pre tých chlapcov. Keď je určená jednotka, tak chytá. A keď sa nedarí, ide tam dvojka. To je normálne. Rovnako ako sa stáva na majstrovstvách sveta, že sa z dvojky stane jednotka," povedal Růžička a ocenil kvality trojice Karel Vejmelka, Šimon Hrubec a Marek Langhamer. "Máme troch fantastických gólmanov a pre nich nie je jednoduché, keď každý zápas chytá niekto iný," poznamenal.

Českí hráči reagujú po prehre s USA po zápase štvrťfinále na MS 2023.
Skončí Jalonen?! TOTO sa stalo Čechom prvýkrát v histórii Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});