Česká legenda tvrdo komentuje fiasko na MS: Keby hrali ešte Rusi...

Tréner Vladimír Růžička označil majstrovstvá sveta v Tampere a Rige, na ktorých česká hokejová reprezentácia vypadla vo štvrťfinále a ...

Tréner Vladimír Růžička označil majstrovstvá sveta v Tampere a Rige, na ktorých česká hokejová reprezentácia vypadla vo štvrťfinále a obsadila konečné ôsme miesto, za celkovo nevydarené.

Fotogaléria

"Dnes to nebol jednoduchý zápas. Keď Američania zistili, že čakáme v obrannom pásme, tak začali hrať puky od modrej čiary. Nahadzovali ich k bráne a to tam potom niekedy môže padnúť. Nestalo sa tak, ale dostali sme dva góly po buly," vrátil sa k poslednému stretnutiu.

Herne a výsledkovo nevydarené boli ale z českého pohľadu posledné tri zápasy. Nielen proti USA, ale aj predtým proti Švajčiarsku a Kanade. "Keď potom idete do štvrťfinále zo štvrtého miesta, tak je to ťažké. Na druhej strane, je jedno, či idete na Američanov, Švédov alebo Fínov. To si nevyberiete," povedal Růžička.

Poukázal na zloženie amerického výberu, ktorý mal o štyri roky nižší vekový priemer ako český. "Hlavne je vidieť, že to nie je o menách. Kanada, Amerika ich nemá. Fíni vyhrali šampionát s hráčmi z domácej ligy a my budeme vždy čakať, že to príde zachraňovať David Pastrňák s Krejčím, to asi nejde," poznamenal.

Hokejisti Lotyšska sa tešia po strelení gólu počas zápasu základnej B-skupiny.
Nemci sťažili Slovákom cestu na ZOH 2026, Lotyši im môžu úplne zmariť priamy postup Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});