Tréner Craig Ramsay rozoberal po prílete na Slovensko svoju budúcnosť: Zostane po trpkom sklamaní za kormidlom?

Po náročných týždňoch potrebuje oddych! Reprezentačný tréner Craig Ramsay (72) po prílete z Rigy na Slovensko prízvukoval, že jeho zverenci ...
  • Zdroj: ik

Po náročných týždňoch potrebuje oddych! Reprezentačný tréner Craig Ramsay (72) po prílete z Rigy na Slovensko prízvukoval, že jeho zverenci na MS hrali s obrovským zapálením, aj keď v rozhodujúcich momentoch nám chýbalo zopár gólov.

FOTOGALÉRIA: Ramsay

Na chlapcov je napriek všetkému hrdý, aj keď sa im tento rok nepodarilo vybojovať ani len štvrťfinále. Ako sám priznal, o jeho prípadnom budúcom pokračovaní za kormidlom slovenskej repre sa zatiaľ s nikým nerozprával. Primárne si potrebuje najmä poriadne oddýchnuť a všetko prediskutovať aj s manželkou Susan.

Ako hodnotíte šampionát tesne po návrate na Slovensko?

- Mám pocit, že sme aj tento rok na MS hrali dobre. Brankári chytali spoľahlivo, defenzívne to bolo tiež v poriadku. Možno to chcelo streliť len zopár gólov navyše.

Aké veľké sklamanie zavládlo po zápase Švajčiarsko - Lotyšsko?

- Opäť, môj pocit bol taký, že sme pred nimi hrali dobre. Ostatné nebolo v našich rukách. Páčilo sa mi naše rozhodnutie v podstate rotovať našich troch neoťukaných brankárov. Ale boli sme v priebehu majstrovstiev až príliš často vylučovaní. Na konci dňa som však spokojný s tým, čo sa nám podarilo, keďže sme mali v tíme veľa nováčikov. Ukázali sa vo skvelom svetle, chýbali nám len tie góly...

Na snímke slovenskí hokejisti po prehre 2:4 v zápase základnej B- skupiny so Švajčiarskom.
Štvrťfinále bude pre slovenský hokej dôležité: Ako môže ohroziť náš postup na ZOH 2026? Zobraziť článok

Čo ste povedali chlapcom po takom trpkom sklamaní?

- Poďakoval som im za snahu. Na ľade odovzdali naozaj všetko! Sú to dobrí ľudia a na šampionáte makali ako o život. Hrali sme naozaj tímovo a tvrdo,
o čom svedčí fakt, že sme viac osobných súbojov vyhrali, ako prehrali. Som na to hrdý.

Plánujete ešte predĺžiť zmluvu so zväzom o ďalší rok?

- Ešte sme sa o tom spolu nerozprávali. Chcel by som si teraz zobrať zopár dní na oddych. Potrebujem chytiť nový dych, mám za sebou dva mesiace naozaj intenzívnej snahy. Je náročné vôbec opísať, aká veľká tá snaha naozaj bola zo strany trénerov i hráčov.

Českí hráči oslavujú po góle proti Nórsku.
MS pokračujú už bez Slovákov: Takto vyzerá štvrťfinálový program Zobraziť článok

Plánujete ísť teraz domov do Ameriky, alebo zostávate na Slovensku?

- Na Slovensku chvíľu zostanem. Mal som v pláne zavolať sem aj manželku a stráviť tu s ňou aspoň týždeň, aby si aj ona mohla obzrieť túto krajinu. Nevyšlo to, stále je v Amerike, no skôr či neskôr ju sem dostanem.

Bude manželka súčasťou rozhodovania o vašej budúcnosti?

- Áno, určite bude súčasťou rozhovorov. Pre mňa osobne by bolo oveľa lepšie, keby tu so mnou mohla byť nejaký čas. Momentálne sa doma staráme ešte aj o jedno vnúča a ďalšie máme na ceste. To je veľa roboty. Aj toto určite zaváži. Porozprávame sa preto so Šatanom a uvidíme.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});